07 / 05 / 2024

Bab Yerel Meclisi Diyanet İşleri

Bab Yerel Meclisi Diyanet İşleri

Terörden temizlenen Bab ilçesindeki tarihi cami ve kapalı çarşı, Türkiye'nin desteğiyle restore ediliyor...

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Türkiye'den Bab'a spor tesisi desteği!

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Bab'daki yerel meclis, Türkiye'nin de yardımlarıyla spor kompleksini hizmete açtı. 

Osmangazi Belediyesi'nin 5 Yıllık Yerel Eylem Planı onaylandı!

Osmangazi Belediyesi Eşitlik Birimi’nin, ilçede yaşayan dezavantajlı vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek adına hazırladığı 5 yıllık ‘Yerel Eylem Planı’, Osmangazi Belediye Meclisi tarafından da onaylandı.

Yerel Zincirler Buluşuyor 2015 Fuarı açıldı!

Perakendeci, üretici ve tedarikçi olmak üzere, perakende sektörünün 1 milyonu aşkın aktörünü bir araya getiren ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ Konferans ve Fuarı’nın 7’incisi dün kapılarını açtı.

Yerel yönetimler kentsel dönüşümde firmalara destek olmuyor!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Kentsel dönüşümde 1 ileri 2 geri gidiyoruz. Yerel yönetimler burada inşaat firmalarına destek olmuyor" dedi..

Kastamonu Belediye Meclisi'nde imar konuları görüşüldü!

Kastamonu Belediye Meclisi, Nisan ayının son toplantısını önceki akşam gerçekleştirildi. Kastamonu Belediye Meclisi'nde imar konuları görüşüldü.

Çatalca Belediye Meclisi Nisan 2. Birleşimi gerçekleşti!

Çatalca Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısının 2. Birleşimi 10 Nisan 2015 Cuma günü saat 10:30’da belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıda yedi gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddeleri kabul edildi.

Akdeniz Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Akdeniz Belediye Meclisi toplandı Akdeniz Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti.

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı olağan meclis toplantısı 1’nci birleşim 1’nci oturumu 11 gündem maddesi ve gündeme alınan 16 madde ile toplam 27 gündem maddesi görüşüldü.

Keşan Belediye Meclisi toplantısı 9 Nisan'da!

Keşan Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını 9 Nisan 2015 Perşembe günü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında gerçekleştirecek. Toplantı Salonunda gerçekleştirecek olan Nisan ayı toplantısında önemli maddeler görüşülecek.

Silivri Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı bugün!

Silivri Belediye Meclisi’nin 06/04/2015 Pazartesi tarihine rastlayan Nisan Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 17.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek. İşte Meclis toplantısında görüşülecek gündem maddeleri...

Veysel Tiryaki: İmar sorununu Belediye Meclisi'ne taşıyacağız!

Mobilyanın başkentinin ne sanayi sitesi ne de sanayi bölgesi sayılmaması nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaf temsilcileri, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'den yardım istedi. Tiryaki, "İmar sorununu Belediye Meclisi'ne taşıyacağız" dedi

TOBB bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu!

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu. Meclis başkanlığına ise Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı da olan Osman Ayık seçildi.

Bab Yerel Meclisi Diyanet İşleri Haberi

Bab Yerel Meclisi Diyanet İşleri

Bab Yerel Meclisi Diyanet İşleri Sorumlusu Mahmud Akil Ebu Salih, Anadolu Ajansı'ndan Ömer Koparan'a Bab'ın tarihi hakkında bilgi verdi.

Ebu Salih, Bab'ın, Hazreti Ömer zamanında fethedildiğini ifade ederek "Cami Kebir" olarak bilinen Büyük Cami'nin 717 yılında yapıldığını belirtti. Ebu Salih, "Büyük Cami, DEAŞ ile çatışmalar sırasında zarar görmüştü. İnşallah tadilatı tamamlandıktan sonra tarihi dokusunu yeniden görebileceğiz." dedi.

Caminin aslına uygun restore edileceğini ifade eden Türk firmasının yetkilisi Fayad Aslan, "Minarenin taşları tek tek numaralandırılıp sökülecek. İhtiyacı olan taşların bakımı yapıldıktan sonra tekrar yerine konulacak. Kırılanlar için yeni taşlar üretilecek." dedi.

Beton ustası Mahmut Faris de "Tarihi dokusuna zarar vermeden tadilatını yapıyoruz. Şu an elimizde bulunan imkanlar çarşı yapılırken yoktu." dedi.