15 / 05 / 2024

Babadağ teleferik imar planı

Babadağ teleferik imar planı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da, uzun yıllardır yapılması planlanan teleferiğin imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi'ne bakanlıktan onay!

21 yıldır Fethiye Babadağ'da uçuş yapan Yamaç Paraşütü Eğitmeni ve Tandem Pilotu Sinan Tarakcı, teleferiğin geçeceği yol boyunca çok fazla alanın traşlandığını ve aynı zamanda giriş ücretlerine yapılan zamlar yüzünden de Babadağ'ı protesto ederek uçuşlarını oradan yapmadığını belirtti.

Babadağ Teleferik Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

Avrupa'nın bir numaralı yamaç paraşütü merkezi olarak gösterilen Babadağ'da Teleferik Projesi yıl sonunda hizmete açılacak. Her yıl 1 milyon tatilcinin teleferikle Babadağ'ı ziyaret etmesi bekleniyor..

Babadağ Teleferik Projesi'nin temeli atıldı!

1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine kurulacak Babadağ Teleferik Projesi'nin temeli atıldı. Muğla Valisi Esengül Civelek, Babadağ'ın teleferiğe kavuşmasına çok az kaldığını söyledi.

Babadağ teleferik projesinin yapımı başladı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bin 965 rakımlı Babadağ'a, kurulacak teleferikle yılda 1 milyon kişinin taşınması bekleniyor.

Babadağ teleferik projesinin ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da teleferik projesinin ihalesi yapıldı.

Sultanbeyli Teleferik Hattı imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli İlçesi, Teleferik Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kartepe teleferik projesi hızla ilerliyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in projelerinden biri olan Teleferik Projesi'ne ait çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin imar çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindi.

Kartepe teleferik projesi onaylandı!

Kartepe Belediyesi'ne ait teleferik projesi için imar planı değişikliğiyle ilgili raporu oybirliğiyle onaylandı. İhale sürecine girilen teleferik projesinin tamamlanmasının ardından ziyaretçilerine seyir zevki yüksek bir teleferik yolculuğu sunacak.

Fethiye Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da!

Babadağ mesire yeri ve hava sporları merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapım ve işletilmesi işi ihale için tarih açıklandı.Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da yapılacak.

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı askıda!

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 16 Şubat'ta askıdan indirilecek...

Uzungöl Teleferik Projesi imar planı askıda!

Trabzon Uzungöl Teleferik Projesi'ne ilişkin hazırlanan imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Beykoz Sultaniye Parkı ve Karlıtepe arasına teleferik geliyor!

İBB Meclisinde Sultaniye Parkı ve Karlıtepe arasında teleferik yapılmasına ilişkin imar plan değişikliği teklifi kabul edildi

Manisa teleferik projesi imar bekliyor!

MANİSA'da ihalesi tamamlanan ancak geçtiğimiz günlerde güzergahı rüzgar tehlikesi sebebiyle değişen 7.5 kilometre uzunluğunda 2 etaptan oluşacak teleferik hattı, imar bekliyor.

Babadağ teleferik imar planı Haberi

Babadağ teleferik imar planı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da, uzun yıllardır yapılması planlanan teleferiğin imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.


Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Babadağ'ın bin 700 metre pistinde gazetecilere yaptığı açıklamada, teleferik projesinin hayata geçirilmesi için teknik heyetin oluşturulduğunu, heyetin ciddi ve hızlı bir şekilde çalıştığını söyledi.


Babadağ'a yapılacak teleferik projesinin imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını bildiren Arıcan, "Projenin ihalesini bu yılın sonu, 2017'nin başı gibi yapmayı planlıyoruz. İhalenin ardından yer teslimini yaparak nisan ya da Mayıs 2017'de temelini atmayı hedefliyoruz. Bu tarihlerde temelini atarsak Haziran 2018 gibi teleferikle Babadağ'a çıkmayı planlıyoruz." dedi.


- "12 ay turizme hareket kazandıran bir hale...