22 / 07 / 2024

baca yangını çıkış sebebi

baca yangını çıkış sebebi

Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bacalarda biriken is ve kurumun tutuşmasının baca yangınlarına yol açtığına dikkati çekerek, standartlara uygun inşa edilmeyen ve temizlenmeyen bacaların tehlikeli olduğunu söyledi.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin inşaatında yangın çıktı!

Zonguldak’ta inşaat çalışmaları devam eden 400 yataklı devlet hastanesinin çalışmaları sırasında yangın çıktı. Yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangının en büyük nedeni denetimsiz yapılaşma!

Yangından Korunma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; yangın durumunda ticari ve sanayi yapılanımı büyük risk taşıdığım, bu yapıların yangına karşı hem pasif hem aktif yöntemlerle korunmaları ve inşası esnasında denetlenmeleri gerektiğini söylüyor.

ÇATIDER çatı ve baca yangın risklerine karşı uyardı!

ÇATIDER, yangınların ihmal ve hatalı uygulamalardan kaynaklandığını belirterek, kış mevsimine girilmeden çatı ve bacaların uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Adal Yangın Güvenliği Tasarım ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Adal Yangın Güvenliği Tasarım ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, Toroscan Ağabeyoğlu ve İbrahim Yılmazkaya ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 15 Temmuz' da Kadıköy'de kuruldu.

Torun Center'da yangın çıktı!

Mecidiyeköy'deki Torunlar İnşaat'a ait rezidans inşaatında, izolasyon malzemelerinin tutuşmasıyla çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Abdurrahman Kılıç: Yeni binalarda yangın riski artacak!

TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Adurrahman Kılıç, yangın kontrollerinin itfaiye tarafından yapılması uygulamasına son verilmesini eleştirdi: “İtfaiye tulumbacılığa geri dönecek, yeni yapılarda yangın riski artacak”

Selimiye Kışlası'nda yangın iddiası yalanlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada gündeme gelen Selimiye Kışlası'nda yangın çıktığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. açıklamada, "Üsküdar'daki Selimiye Kışlası'nda yangın çıktığı yolundaki haberler asılsızdır" denildi.

Kütahya'da ev yangını!

Kütahya'da, kullanılmayan 2 katlı metruk evde çıkan yangın 1 saat süren çalışmayla söndürüldü. Bu sırada, tedbir amacıyla binanın yakınından geçen doğalgaz hattı kapatıldı, elektrik kesildi.

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde yangın çıktı!

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde yangın çıktı. Hastanenin kafeterya bölümünde çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Kastamonu'da ev yangını: 2 ölü

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde iki katlı ahşap evde çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınmasına karşın, Osman Yılmaz (83) ve Hacer Yılmaz (85) çifti hayatını kaybetti.

Gölcük'te bir depoda yangın çıktı!

Gölcük ilçesinde depoda yangın çıkardığı iddia edilen eski pehlivanlardan Nihat Saygı, gözaltına alındı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü.

Denizli Pamukkale'de ormanlık alanda yangın çıktı!

Pamukkale ilçesinde orman alanında piknik ateşinden çıktığı ihtimali üzerinde durulan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle yayıldı. Rüzgarın, yaklaşık 2 hektar orman alanında etkisini sürdüren yangını söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediği bildirildi.

baca yangını çıkış sebebi Haberi

baca yangını çıkış sebebi


Düzce Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Kartal, baca yangınlarının ailelerin yok olmasına ve binaların yanmasına yol açabildiğini belirterek, "Odun ve kömür gibi yüksek ısı üreten yakıtlar kullanıldığı takdirde borular ayda bir, bacalar iki ayda bir temizlenmelidir" dedi.


Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bacalarda biriken is ve kurumun tutuşmasının baca yangınlarına yol açtığına dikkati çekerek, standartlara uygun inşa edilmeyen ve temizlenmeyen bacaların tehlikeli olduğunu söyledi.


''Baca yangınları kolayca çatı ve ardından bina yangınlarına sebep olabiliyor" diyen Kartal, şunları kaydetti:


"Bacaların iç yüzeyini kaplayan kurum saf karbondur ve son derece yanıcıdır. Kurum, yanma sıcaklığına ulaştığında baca yangını başlar. Sıvı ve katı yakıtlı kazanların bacalarının altında kurum temizleme menfezi bulundurularak yılda en az iki kez temizlenmesi gerekiyor. Baca yoksa soba borusu, saçaktan 25...