07 / 05 / 2024

bafa gölü turizme açılıyor mu

bafa gölü turizme açılıyor mu

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle Bafa Gölü'nde ekolojik turizm yapılması amacıyla çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya bilim adamları, su ürünleri uzmanları, arkeolog ve sanat tarihçileri katılacak.

Bafa Gölü Tabiat Parkı yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

1994'te Tabiat Parkı olarak ilan edilen Bafa Gölü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafında yapılan yatırımlarla bir cazibe merkezi haline geldi...

Asboğa Gölü turizme kazandırılacak!

Yurdun kış turizminde önde gelen merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Asboğa Gölü'nün turizme kazandırılıp yöredeki turizmin 12 aya yayılması planlanıyor. 

Van Gölü'ne sahil kordonu projesi geliyor!

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne sahip Van Gölü'nün etrafı canlandırılacak. Hayata geçirilecek olan Sahil kordonu projesiyle Van Gölü koyları turizme kazandırılacak.

Gölcük Gölü turizme açılıyor!

Isparta'nın 12 kilometre güneybatısında yer alaıı volkanik Gölcük Gölü turizme açılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Gölü'nün turizme açılması amacıyla 3 yıl önce çalışma başlattıklarını söyledi.

Burdur Salda Gölü turizme kazandırılacak!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan, Maldivler'e benzetilen, yaklaşık 185 metre derinliğe sahip, 6 bin 800 metre eninde, 9 bin 86 metre uzunluğundaki Salda Gölü'nün turizme kazandırılması için Kaymakamlıkça çalışma başlatıldı.

Sivas Hafik Gölü'ne restoran yapılacak!

SİVAS İl Özel İdaresi, Hafik Gölü'nü turizme kazandırmak amacıyla başlatığı çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Hafik Gölü kenarına restoran yapılması amacıyla protokol imzalandı.

Karakaya Baraj Gölü turizme kazandırılıyor!

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölü’ne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

Gölyazı ve Uluabat Gölü turizme açılıyor!

Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.

Bafa Gölü temizliği için ekoturizm projesi uygulanacak!

Uzmanlar, Bafa Gölü ve çevresinde planlanan ekoturizmi gerçekçi bulmuyor. Yard. Doç. Dr.Erol Kesici, 'Göl suyu kirli, kokuyor. Önceliğimiz gölün temizlenmesi olmalı' dedi.

Bafa Gölü'nün çevresi turizme kazandırılacak!

Biyolojik çeşitliliğiyle dikkati çeken Bafa Gölü 'nün çevresindeki tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Bölgenin kültür turizmi destinasyonuna katkı sunacak.

Bafa Gölü turizme açılacak!

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle Bafa Gölü'nde ekolojik turizm yapılması amacıyla çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya bilim adamları, su ürünleri uzmanları, arkeolog ve sanat tarihçileri katılacak.

Bafa Gölü giderek bakımsızlaşıyor!

Ekodosd Derneği Başkanı Bahattin Sürücü dernek olarak son 10 yıldır, Bafa Gölü 'nü izlediklerini belirtti. Sonuçları ile ilgili kurumlarla paylaştıklarını belirten Sürücü, Bafa 'yı anlattı;

Bafa Gölü'nde RES izni!

Bafa Gölü'nde RES izni çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bafa Gölü'nün hemen güneyindeki tamamı ormanlık arazide rüzgar enerji santrali (RES) kurulması için imar planına onay verdi.

bafa gölü turizme açılıyor mu Haberi

bafa gölü turizme açılıyor mu


Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi (MSKÜ), Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle Bafa Gölü'nde ekolojik turizm yapılması amacıyla çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya bilim adamları, su ürünleri uzmanları, arkeolog ve sanat tarihçileri katılacak. Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MITSO) toplantı salonunda düzenlenecek çalıştayda göl ve çevresinde toplum destekli ekoturizm faaliyetleri konusunda bildiriler sunulacak, turizm seçenekleri değerlendirilecek. MSKÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Muammer Tuna'nın başkanlığında sürdürülen proje kapsamında daha önce Kapıkın Köyü'nde bir alan araştırması yapılmış ve köylülerin de düzenlenmişti. 

Bafa Gölü ve çevresinin bölge için çok önemli bir doğa, kültür ve tarihi turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten MITSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Göl ve çevresinin, çevre ve yerel kültüre zarar vermeden en iyi şekilde turizme nasıl...