14 / 05 / 2024

bafra işhanı ne zaman yıkılacak

bafra işhanı ne zaman yıkılacak

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Bafra Vakıf İşhanı'nın yılıkıp yeniden yapılması için kiracıların tahliye edilmesi tartışması meclise taşındı....

Emlak vergisinden muaf olmak için ne gerekir?

1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri her sene devlete vergi ödüyor. Vergide muafiyet uygulaması da bulunuyor. Peki, vergiden nasıl muaf olunur? Emlak vergisinden muaf olmak için ne gerekir?

TOKİ Malatya Beydağı başvuru işlemleri ne zaman bitecek?

TOKİ Malatya Beydağı'nda 10 bin 694 TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Projede 778 adet daire kura yöntemiyle satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Malatya Beydağı başvuru işlemleri ne zaman bitecek?

Arazi için ne kadar emlak vergisi ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, arazi için ne kadar emlak vergisi ödenir? 2015 yılı vergi ödemeleri ne kadar?

Arsa için ne kadar vergi ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsa için ne kadar vergi ödenir?

Marka 333 Çiğli ne zaman teslim?

Toplam 333 adet daire ve ticari birimlerden oluşan proje Özdeker İnşaat imzası taşıyor. Proje İzmir İl'i Çiğli'de inşa ediliyor. Peki Marka 333 Çiğli ne zaman teslim?

Ev için ne kadar emlak vergisi ödenir?

Emlak vergisinde ev sahipleri için uygulanan muafiyet ve indirimler nelerdir? Ev için ne kadar emlak vergisi ödenir? Kat irtifaklı evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Yeni inşa edilen evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Apartman yönetimini değiştirmek için ne yapılır?

Bir apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Apartman kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, apartman yönetimini değiştirmek için ne yapılır?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?

Ev alma sürecinde konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır? İşte masraf iadeleri..

Tapu harcı için ne kadar ödeme yapılır?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, tapu harcı için ne kadar ödeme yapılır? Tapu harcı için hesaplama nasıl yapılır?

Emlak vergisi ödemek için ne yapılır?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemek için ne yapılır?

Tapu için ne lazım?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış ve devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu için randevu nasıl alınır? Tapu için ne lazım? Tapu için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kiracı ne zaman tahliye edilir? Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

İnşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliğini yapı sahibi de üstlenebiliyor. Bu durumda, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası veriliyor. Peki, Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

bafra işhanı ne zaman yıkılacak Haberi

bafra işhanı ne zaman yıkılacak


Bafra Vakıf İşhanı, 'bina ömrünü tamamlaması' gerekçesi ile yıkılarak yerine yenisinin yapılabilmesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiracıların tahliyesine karar verildi. Tahliye kararını alan esnafın tepki göstermesi üzerine CHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, verdiği soru önergesi ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Bafra Vakıf İş hanını sordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Mülkiyeti Hacı Murat Vakfına ait Samsun ili Bafra İlçesi Hacınabi Mahallesi Tekel Caddesinde bulunan tapunun 183 ada, 1 parselinde kayıtlı Vakıf İş Han ile ilgili olarak;


1-Anılan Vakıf İş Hanı hangi tarihte inşa ettirilmiştir? İnşaatın maliyeti ne tutarda gerçekleşmiştir?

2-Söz konusu İş Hanının yeniden yapılması hangi tarihte planlanmıştır?

Yeniden yapım için bir proje hazırlatılmış...