21 / 05 / 2024

Bağışlanan evin satılması

Bağışlanan evin satılması

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası oluyor. Peki, bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Anamur'da bazı arazilerin satılması ve kiralanması meclis gündeminde!

Mersin'in Anamur ilçesindeki bazı arazilerin satılması ve kiralanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da inşaatına başlanan şehir stadyumu mecliste!

Tekirdağ ilinde inşaatına başlanan buz pisti ve şehre stadyum yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması konusunu kaleme aldı...

Arsanın parsellenerek satılması gayrimenkul satış istisnasına engel mi?

Güncel Group Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, Dünya Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında ''Arsanın parsellenerek satılması gayrimenkul satış istisnasına engel mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Melih Gökçek'ten Albatros Parkı'nın satılmasına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Albatros Parkı’yla ilgili haberleri paylaşarak, parkın özel bir şirkete satılmasına tepki gösterdi.

3. İstanbul Başakşehir satış fiyatları!

116 bin metrekare alanda inşa edilen 3. İstanbul Başakşehir Evleri'nde teslimlerin Şubat 2019'da yapılması planlanıyor. 3. İstanbul Başakşehir satış fiyatları 496 bin TL’den başlıyor.

İpek Üniversitesi'ne bağışlanan arsa 35 milyona satışa çıkarıldı!

Koza İpek’e kayyum atanmadan önce 50 milyon liralık arsa İpek Üniversitesi’ne bağışlanarak kaçırılmış. İpek Üniversitesi’ne bağışlanan bu arsa şimdi 35 milyona satışa çıkarıldı.

Nidapark Başakşehir satılık ev!

Daire alanlarının 88 metrekareden başladığı Nidapark Seyrantepe projesi Başakşehir Yeni Merkez 'e yakın konumda yükselecek. Nidapark Başakşehir satılık ev teslimleri Ekim 2017 yılında yapılması planlanıyor.

Düzce Akçakoca'daki Kızılay'a bağışlanan bina yıkılıyor!

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Kızılay’a bağışlanan 5 katlı binanın yıkılarak otel olacağı belirtildi. Kızılay Otel’inin Akçakoca’ya yararlı olacak, yapılacak olan otelde kışın öğrenci, yazın ise otel olarak kullanılacak" diye konuştu.

Fuzul İnşaat Vadi Yaka Başakşehir satılık!

Fuzul İnşaat Vadi Yaka Başakşehir satılık dairelerin fiyatları 495 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Vadi Yaka Başakşehir'de 12 ay vade farksız ödeme imkanı sunuluyor...

Mirage Rezidans Bağcılar satılık!

İstanbul Avrupa Yakası Güneşli'de yükselen projede yüzde 10 indirim uygulanıyor. Projede 342 adet konut ve 60 adet mağaza bulunuyor. Mirage Rezidans Bağcılar satılık daireler 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor.

Vadi Yaka Başakşehir satış fiyatları!

Vadi Yaka Başakşehir satış fiyatları 495 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor. Vadi Yaka Başakşehir projesinde firma bünyesinde 12 ay sıfır faizle ödemeler yapılıyor...

Nurol Park Rezidans Bağcılar satılık!

Nurol Park Rezidans Bağcılar satılık dairelerin fiyatları 440 bin liradan başlayarak değişiyor. Nurol Park Rezidans Bağcılar projesinde 50 aya kadar vade farksız ödemeler yapılıyor...

Bağışlanan evin satılması Haberi

Bağışlanan evin satılması

Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası olarak karşımıza çıkıyor.


Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. 


Peki, bir evin bağışladığını düşünelim. Bu evi satarsanız vergi öder misiniz? Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?


Kanunen bedelsiz olarak veya veraset yoluyla edinilen gayrimenkullerin elden çıkarılmasından sağlanan kazançlar ile gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıldan fazla bir süre elde tutulduktan sonra elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendirilmiyor.


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlıdır. İstisna haddini...