28 / 04 / 2024

bağlanma parası

bağlanma parası

Bir sözleşme yapılırken bir kimsenin vermiş olduğu bir miktar para bağlanma parası mı oluyor? Yoksa cayma parası mı oluyor? Bağlanma parası nedir? Cayma parası nedir? İşte yanıtı...

TOKİ'den '250 kişi mağdur oldu' iddialarına yanıt: Haberler gerçeği yansıtmıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, "Parasını peşin ödeyerek konut yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" başlıklı habere ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Projede  konut inşaatları tamamlandıktan sonra bu konutlar Bakanlığımız eliyle hak sahiplerine teslim edilmiştir" dedi.

Dul ve yetim aylığı şartları nelerdir? Kimlere dul ve yetim aylığı bağlanır? İşte uzmanından yanıtları…

Sosyal güvenlik uzmanı Melis Elmen, dul ve yetim aylığı ile ilgili akıllara takılan sorulara açıklık getirdi. Dul ve yetim aylığı bağlanma şartlarını tek tek açıkladı. Detayları haberimizde…

SGK'lılara müjde! 5.625 TL para desteği geliyor: Kimler yararlanabilir?

SGK tarafından sigortalı vatandaşlara veya ailelerine belirli koşullar altında maaş bağlanma hakkı sunuluyor. Ancak bu yardımlardan faydalanabilmek için belirli şartlara uymak gerek. 5 bin 600 TL'ye kadar olan yardımlardan kimler yararlanabilir?

QNB Finansbank son kez duyurdu! 5 gün içinde başvuran parasını alacak!

Bankalar kampanya konusunda adeta birbirleriyle yarış halindeyken, QNB Finansbank’ta yeni bir kampanya düzenleyerek bu yarışa ortak oldu. QNB, Finansbank, yaptığı duyuruda kampanyaya katılım sağlayan müşterilerin hesabına 200 TL aktarılacağını paylaştı.

Kurban Bayramı'na günler kala dolandırıcılıklar arttı: 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alınıyor! Aman dikkat! 

Diyanet’in 5 bin 950 TL şeklinde açıkladığı kurban bağışına parası yetmeyen dar gelirlileri hedef alan dolandırıcılar, 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alıyor. Fakat kurbanı kesmeyip vatandaşları bu şekilde dolandırıyor. İşte ayrıntılar...

Depremzede yol desteği detayları belli oldu! Depremzede yol parası başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara yol parası desteği veriliyor. Peki, destekten kimler faydalanacak? Yol parası desteği için nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar...

TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak?

TOKİ projelerine başvuru yapan ve kurada adı çıkmayan pek çok kişi TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte o soruların yanıtları...

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı? Şimdi bakın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi sağlıyor. Peki çocuk yardımı 2023 kaç lira? Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı?

TOKİ arsa başvurusu para iadesi ne zaman? TOKİ 500 TL iade nasıl alınır?

TOKİ arsa para iadesine dair soruların sayısı artmaya başladı. TOKİ arsa başvuru parası ne zaman iade edilir? İşte detaylar!

e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal desteklere geçtiğimiz aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' dahil edilmişti. e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi belli oldu! Bakan Yanık resmen açıkladı! Başvuran parasını hemen alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yeni bir destek ödemesi müjdesi daha geldi. Bu destekle birlikte hak sahipleri çok rahatlayacak. Bakanlık bünyesinde kimsesiz çocuklara 600 lira ödeme yapılacak.

e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek ödemesi yapılıyor. e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

bağlanma parası Haberi

bağlanma parası

Bağlanma parası nedir? Cayma parası nedir?


Bağlanma parası nedir?

Bağlanma parası; Sözleşme yapılırken bir kimsenin vermiş olduğu bir miktar paraya deniyor Bu para, cayma parası olarak değil sözleşmenin yapıldığına kanıt olarak verilmiş sayılıyor. Aksine sözleşme veya yerel âdet olmadıkça, bağlanma parası esas alacaktan düşülüyor.


Cayma parası nedir?

Cayma parası kararlaştırılmışsa, taraflardan her biri sözleşmeden caymaya yetkili sayılır; bu durumda parayı vermiş olan cayarsa verdiğini bırakır; almış olan cayarsa aldığının iki katını geri verir.


Bağlanma parası ve cayma parasına ve ceza koşulu hükümlerine ilişkin esaslar Borçlar Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Ceza koşulu

I. Alacaklının hakları;Cezanın sözleşmenin ifası ile ilişkisi, Ceza ile zarar arasındaki ilişki ve Kısmi ifanın yanması başlıkları altında şu şekilde açıklanıyor:


1. Cezanın sözleşmenin ifası ile ilişkisi

MADDE 179- Bir sözleşmenin hiç veya gereği gibi ifa...