07 / 05 / 2024

SGK'lılara müjde! 5.625 TL para desteği geliyor: Kimler yararlanabilir?

SGK'lılara müjde! 5.625 TL para desteği geliyor: Kimler yararlanabilir?

SGK tarafından sigortalı vatandaşlara veya ailelerine belirli koşullar altında maaş bağlanma hakkı sunuluyor. Ancak bu yardımlardan faydalanabilmek için belirli şartlara uymak gerek. 5 bin 600 TL'ye kadar olan yardımlardan kimler yararlanabilir?



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), dar gelirli ve sosyal açıdan dezavantajlı vatandaşlar için sunduğu yardımları sürdürmeye devam ediyor. SGK, vatandaşların sosyal güvence ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli destek paketleri sunmaya devam ediyor.

O maaş 5.625 lira oldu

Yapılan ara zam, yüzde 50 oranında hisse alan dul maaşlarını da etkiledi. Bu zamla birlikte, çocuk sahibi olan kişiler 3.750 lira maaş alacak. Çocuğu olmayan kişiler ise yüzde 75 hisse alarak 5.625 lira dul maaşı alabilecekler.

Ölüm aylığı nasıl bağlanır?

Kanunun yürürlük tarihinden sonra vefat eden sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için bazı koşullar bulunmalıdır. Sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için toplam en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekir. 4/1-(a) sigortalıları için ise farklı bir koşul geçerlidir. Bu kapsamdaki sigortalılar, her türlü borçlanma sürelerini dikkate almadan en az 5 yıl boyunca sigortalı olarak çalışmış olmalıdır. Ayrıca, bu 5 yıllık süre içerisinde toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödenmiş olmalıdır.

Kendi adına çalışan sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için, 5510 sayılı Kanun'un 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereği, vefat eden sigortalının genel sağlık sigortası primi ve diğer tüm prim borçları ödenmiş olmalıdır.

 SGK lılara müjde! 5.625 TL para desteği geliyor: Kimler yararlanabilir?

Nasıl başvurulur?

Ölen çocuktan dolayı ebeveynlere maaş bağlanması için, vefat eden çocuğun Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) kapsamında en az 5 yıl boyunca sigortalı olması gerekir. Ayrıca, ölen çocuk toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primini ödemişse veya 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primini ödemişse bu şartları sağlamış olması gerekmektedir.

Bu koşul sağlandığında, vefat eden sigortalının ebeveynlerinin ölüm aylığına hak kazanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi örneği ile SGK'ya başvurmaları gerekmektedir.

SGK, SSK, Bağ-Kur'lu için yeni maaş tablosu oluştu! Emekli maaşları sil baştan değişti! 7,500 TL yerine 9,984 TL...

SSK ve Bağ-Kur’lulara son dakika zamlı maaş şoku! Zamlı maaş için hemen bakın!

4A, 4B ve 4C’lilere son dakika müjdesi! Peş peşe 3 maaş birden verilecek! Detaylar tek tek açıklandı!  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön