28 / 04 / 2024

TOKİ'den '250 kişi mağdur oldu' iddialarına yanıt: Haberler gerçeği yansıtmıyor!

TOKİ'den '250 kişi mağdur oldu' iddialarına yanıt: Haberler gerçeği yansıtmıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, "Parasını peşin ödeyerek konut yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" başlıklı habere ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Projede  konut inşaatları tamamlandıktan sonra bu konutlar Bakanlığımız eliyle hak sahiplerine teslim edilmiştir" dedi.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bazı basın yayın organlarında, "Parasını peşin ödeyerek konut yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını,  TOKİ  tarafından inşaatları tamamlanan evlerin hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı. 

TOKİ tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Ayrıca bahsi geçen parsele ilişkin arsa sahiplerinin talep ve şikayetleri dikkate alınarak, konu Bakanlığımız tarafından çözüme kavuşturulmuş olduğundan ne Bakanlığımızın ne de idaremizin hak sahiplerini mağdur etmesi söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamasında, 26 Ocak tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan "TOKİ arazilere çöktü karşılığında ne daire ne de bedelini verdiler. Parasını peşin ödeyerek konut yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu iddiası" haberine ilişkin açıklama yapma gereği duyulduğu kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, iddialara ilişkin, "İstanbul Kağıthane ilçesi, Yahya Kemal Mahallesi 6580 ada, 31 parselde yer alan IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'nin Flats-2 Projesi'ndeki istinat duvarı 22 Nisan 2019'da çöktüğü esnada, anılan yüklenicinin Flats-1'deki inşaat seviyesi yüzde 85 iken, Flats-2'de de herhangi bir inşai faaliyete başlanılmamıştır. İstinat duvarının çökmesinden etkilenmiş olan  bölge ile beraber 3,39 hektarlık alan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından resen kentsel dönüşüm uygulama alanı olarak belirlenmiştir." ifadelerine yer verildi.

TOKİ den 250 kişi mağdur oldu iddialarına yanıt: Haberler gerçeği yansıtmıyor!

"ANAHTAR TESLİMLERİ MAYIS 2023'TE TAMAMLANDI"

Bakanlık tarafından 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca kentsel dönüşüm uygulama alanı içinde kalmış olan arsa sahiplerinin, hak sahibi şeklinde kabul edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Kentsel dönüşüm kapsamında yapım işi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen bağımsız birimlerin anahtar teslimleri, 2023 yılının Mayıs ayında Bakanlığımız tarafından tamamlandı. Söz konusu habere konu olan Flats-1 projesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamı dışında kaldığı için, yüklenici tarafından inşa ettirilip satışa çıkarılan bir projedir. Bu itibarla; IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş. tarafından satış vaadinde bulunulan 3. kişilere ilişkin edimlerin muhatabı ne TOKİ ne de Bakanlığımızdır. Bu edimlerin muhatabı IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'dir.

"KONUTLAR BAKANLIĞIMIZ ELİYLE HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ"

Görüldüğü üzere, söz konusu habere konu projede idaremiz konut inşaatları tamamlandıktan sonra bu konutlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca bahsi geçen parsele ilişkin arsa sahiplerinin talep ve şikayetleri de dikkate alınarak, konu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çözüme kavuşturulmuş olduğundan ne Bakanlığımızın ne de idaremizin hak sahiplerini mağdur etmesi söz konusu değildir."

Ayrıca yapılan açıklamada, konunun tarafı olmayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hakkında kamuoyunun önyargılı ve dayanaksız bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesi ve kurumların töhmet altında bırakılmasının doğru olmadığı da belirtilerek, "Gerçeklerden uzak ve araştırmadan haber yapanlar ile ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı da dikkatlerinize sunarız." ifadeleri yer aldı.

TOKİ'den evi olmayanlara Mart 2024 müjdesi! 2 yeni kampanya geliyor!

TOKİ'den 6 ile 1.700 konut yeni konut geliyor! Tarihler tek tek açıklandı!

TOKİ'den İstanbul'daki 23 bin 866 konutun yapımı devam ediyor paylaşımı geldi, vatandaşlardan taksit isyanı gecikmedi!


Geri Dön