28 / 07 / 2024

bahçe duvarı ruhsatı

bahçe duvarı ruhsatı

Bir arsanız olduğunu ve kenarlarını duvarla çevirmek istediğinizi farz edelim. Arsanın duvarla çevrilmesi için ruhsat şart mı? Bahçe duvarı ruhsata tabi midir? İşte sorularınızın yanıtı...

Bahçeşehir Gölet projesinin ruhsat iptaline yapılan itirazlar reddedildi!

Başakşehir Belediyesi'ne ait olan “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” fonksiyonundaki Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi'nde gölet bölgesindeki projeyle ilgili senelerdir devam eden davalarda yeni bir karar daha alındı. 

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat ruhsatı iptal edildi!

Yıllardır tartışma konusu olan Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis inşaatının ruhsatları mahkeme kararı ile iptal edildi.

Ordu'daki okulun bahçe duvarı yıkıldı!

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki bir okulun bahçe duvarı yoğun sağanak yağış nedeniyle yıkıldı. Yıkım sonrası okulda eğitim öğretime tedbir amaçlı ara verildi.

Bahçeşehir Göleti davasında üst mahkemeden yeni karar! 

Başakşehir CHP'li Belediye Meclis üyesi Abdulhadi Akmugan'ın Bahçeşehir Göleti ile ilgili olarak açtığı inşaat yapı ruhsatının iptali davasının yeniden görülmesine karar verildi.

Alsancak'ta TCDD'ye ait bahçe duvarı yıkılıyor!

Alsancak’ın girişinde trafiğin sıkışmasına neden olan TCDD’ye ait bahçe duvarı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılıyor. Yol, yıkımın ardından çift şeritli olacak

Referans Bahçeşehir'in ruhsatı çıktı!

KİPTAŞ ve Kiler GYO Ortaklığı'ndaki Referans Bahçeşehir projesinin ruhsatı çıktı. Konut ve ticaret alanlarının yer aldığı Referans Bahçeşehir için ön talepler toplanıyor...

Zeytinburnu Tercüman Sitesi'nin bahçe duvarı yıkıldı!

Zeytinburnu’daki Tercüman Sitesi’nin bahçe duvarı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımın kanunsuz olduğunu, yılbaşı sabahı 06.00 sıralarında yıkıma anlam veremediklerini söyledi.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin istinat duvarı çöktü!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı..

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin çöken duvarı için 12 yıl beklendi!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı.

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı toprak kayması nedeniyle yıkıldı!

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı, yağmur nedeniyle yıkılarak, toprakla birlikte alt kısımdaki 3 katlı binanın üzerine kaydı. Korkuya kapılan bina sakinleri evlerini boşalttı..

Beyoğlu Cihangir’de bahçe duvarı çöken iki binadan biri mühürlendi!

Cihangir Mahallesi Akyol Sokak’ta yapılan temel kazısı sokaktaki 2 binada tehlike yarattı. Bölgede gece boyu yağan yağmurla birlikte temel kazısına bitiş binaların bahçe duvarları çökünce bina sakinleri büyük panik yaşadı...

Bahçe duvarı ruhsata tabi midir?

Bir arsanız olduğunu ve kenarlarını duvarla çevirmek istediğinizi farz edelim. Arsanın duvarla çevrilmesi için ruhsat şart mı? Bahçe duvarı ruhsata tabi midir? İşte sorularınızın yanıtı...

Bahçeşehir'de Park çevresindeki restoran ve otoparkın inşaat ruhsatları iptal edildi!

Bahçeşehir'de Şelale Park ve çevresindeki alana yapılan restoran ve otoparkın yapımına ilişkin inşaat ruhsatı, imar planlarına, şehircilik ve planlama ilkelerine ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle istanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

bahçe duvarı ruhsatı Haberi

bahçe duvarı ruhsatı

Bahçe duvarı ruhsata tabi midir?

Bir arsanız olduğunu ve kenarlarını duvarla çevirmek istediğinizi farz edelim. Arsanın duvarla çevrilmesi için ruhsat şart mı, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan esaslara göre, bahçe duvarı için ruhsat alınmasına gerek olmuyor. Yönetmeliğe göre bahçe duvarının yüksekliği, binaların yol tarafındakicephe hatlarının önünde (0,50) m.yi, gerisinde ise (2,00) m.yi geçemez. Ayrıca üzerlerine yükseklikleri (1,00) m.yi aşmayan parmaklıklar yapılabiliyor.


Aynı Yönetmeliğin 63. maddesinde ise basit tamir ve tadiller ile korkuluk, pergole ve benzerlerinin yapımı ile bölme duvarı, bahçe duvarı, duvar kaplamaları, baca, saçak ve benzeri elemanların tamirlerinin ruhsata tabi olmadığı açıklanıyor.


Bahçe duvarları

Madde 55 - Bahçe duvarlarının yüksekliği, binaların yol tarafındaki cephe hatlarının önünde (0.50) m. yi, gerisinde ise (2.00) m. yi geçemez. Ayrıca üzerlerine yükseklikleri...