28 / 07 / 2024

bahçe duvarına ruhsat

bahçe duvarına ruhsat

Bir arsanız olduğunu ve kenarlarını duvarla çevirmek istediğinizi farz edelim. Arsanın duvarla çevrilmesi için ruhsat şart mı? Bahçe duvarı ruhsata tabi midir? İşte sorularınızın yanıtı...

Asma Bahçe Villaları’nda lansmana özel arabanı ver tapunu al kampanyası!

Şile’de inşa edilen Asma Bahçe Villaları’na lansmana özel ödeme planı ve arabanı ver tapunu al kampanyasıyla sahip olabilirsiniz. İşte teslim için geri sayımın başladığı Asma Bahçe Vilları ile ilgili ayrıntılar...

Narlıbahçe Evleri'nde Cumhuriyetin 100. yılına özel kampanya! Tüm dairelerde 100 bin TL indirim fırsatı!

EYG Grup tarafından hayata geçirilen Narlı Bahçe Evleri'nde Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya başladı. Tüm daireler için 100 bin TL indirim fırsatı ve 10 daire için de ekstra yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor.

Elazığ'da kaza yapan minibüsteki 8 inşaat işçisi yaralandı!

Elazığ'da inşaat işçilerini taşıyan servis minibüsü bahçe duvarına çarptı. Kazada, şoför ile araçta bulunan 8 inşaat işçisi yaralandı.

Ordu'daki okulun bahçe duvarı yıkıldı!

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki bir okulun bahçe duvarı yoğun sağanak yağış nedeniyle yıkıldı. Yıkım sonrası okulda eğitim öğretime tedbir amaçlı ara verildi.

Bahçeşehir Göleti'nin yeni imar planlarına itiraz!

Gölet Gönüllüleri, Bahçeşehir Göleti'nin yeni imar planlarına itiraz etti.

Konut projelerinin artık olmazsa olmazı bahçe katı!

Nazenin Proje Pazarlama Müdürü Duygu Taj, şehir hayatında bahçeli ev özlemini gidermeye çalışan insanların konut projelerinde bahçe katlarına daha çok ilgi göstermeye başladıklarını ifade etti.

Alsancak'ta TCDD'ye ait bahçe duvarı yıkılıyor!

Alsancak’ın girişinde trafiğin sıkışmasına neden olan TCDD’ye ait bahçe duvarı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılıyor. Yol, yıkımın ardından çift şeritli olacak

Referans Bahçeşehir'in ruhsatı çıktı!

KİPTAŞ ve Kiler GYO Ortaklığı'ndaki Referans Bahçeşehir projesinin ruhsatı çıktı. Konut ve ticaret alanlarının yer aldığı Referans Bahçeşehir için ön talepler toplanıyor...

Zeytinburnu Tercüman Sitesi'nin bahçe duvarı yıkıldı!

Zeytinburnu’daki Tercüman Sitesi’nin bahçe duvarı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımın kanunsuz olduğunu, yılbaşı sabahı 06.00 sıralarında yıkıma anlam veremediklerini söyledi.

Bahçeşehir Göleti'nin satışına 2. protesto!

Başakşehir Kaymakamlığı'nın tebliği üzerine dün saat 13.00'te Gölet Tören Alanı'na gelen yüzlerce Bahçeşehir sakini gerçekleşen tören sonrasında gölet çevresindeki tel örgülere kurdele takarak göletin satışını protesto etti...

Bahçeşehir halkından göletin satılmasına tepki!

İstanbul Bahçeşehir’deki gölet alanının satışına bölge halkı tepki gösterdi. Bahçeşehir Gölet Platformu adı altında toplanan halk, dün gölet alanında basın açıklaması yaptı.

Ispartakule Bahçeşehir yolunda köprü montajına başlandı!

Ispartakule Derneği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından temeli 16 Mart 2014'te atılan Ispartakule Bahçeşehir arasındaki 4,5 kilometrelik yolu 700 metreye düşüren bağlantı yolunda köprü montajına başlandı.

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı toprak kayması nedeniyle yıkıldı!

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı, yağmur nedeniyle yıkılarak, toprakla birlikte alt kısımdaki 3 katlı binanın üzerine kaydı. Korkuya kapılan bina sakinleri evlerini boşalttı..

bahçe duvarına ruhsat Haberi

bahçe duvarına ruhsat

Bahçe duvarı ruhsata tabi midir?

Bir arsanız olduğunu ve kenarlarını duvarla çevirmek istediğinizi farz edelim. Arsanın duvarla çevrilmesi için ruhsat şart mı, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan esaslara göre, bahçe duvarı için ruhsat alınmasına gerek olmuyor. Yönetmeliğe göre bahçe duvarının yüksekliği, binaların yol tarafındakicephe hatlarının önünde (0,50) m.yi, gerisinde ise (2,00) m.yi geçemez. Ayrıca üzerlerine yükseklikleri (1,00) m.yi aşmayan parmaklıklar yapılabiliyor.


Aynı Yönetmeliğin 63. maddesinde ise basit tamir ve tadiller ile korkuluk, pergole ve benzerlerinin yapımı ile bölme duvarı, bahçe duvarı, duvar kaplamaları, baca, saçak ve benzeri elemanların tamirlerinin ruhsata tabi olmadığı açıklanıyor.


Bahçe duvarları

Madde 55 - Bahçe duvarlarının yüksekliği, binaların yol tarafındaki cephe hatlarının önünde (0.50) m. yi, gerisinde ise (2.00) m. yi geçemez. Ayrıca üzerlerine yükseklikleri...