04 / 05 / 2024

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi

Apartmanda bahçe katında oturan daire sahiplerinin, bahçelerine kapı açmak istemesi halinde ne yapmaları gerekiyor? Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi? Kapı açmak için ne yapılmalı?

Limonlu Bahçe Konakları'nda yeni daireler satışta! Aralık'ta teslim!

Limonlu Bahçe Konakları'ndaki yeni daireler satışa çıktı. Akyapı imzası taşıyan projenin teslimlerinin bu yılın Aralık ayında yapılması planlanıyor.

Apartmanlarda bahçe kime aittir?

Apartmanlarda ortak kullanım alanları hususu bazen sorun teşkil edebiliyor. Apartmanlardaki kat malikleri arasında en çok tartışma ise ortak bahçe kullanımı konusunda yaşanıyor. Peki, apartmanlarda bahçe kime aittir? İşte tüm merak edilenler...

Limonlu Bahçe Konakları 15 soruda tüm detaylarıyla!

Limonlu Bahçe Konakları projesiyle ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Limonlu Bahçe Konakları projesinde kaç konut yer alacak? Limonlu Bahçe Konakları'ndaki konutların fiyatları ne kadar? İşte Limonlu Bahçe Konakları projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Limonlu Bahçe Konakları'nda büyük ön talep fırsatı!

Ümraniye’nin ‘En Nefes Alan Projesi’ olarak nitelendirilen ve Akyapı tarafından hayata geçirilecek olan Limonlu Bahçe Konakları'nın lansmanı yapıldı. Projede toplam 509 daireye ve 148 adet ticari alana yer veriliyor.

Sinpaş Marina Ankara bahçe katı satılık!

Sinpaş Marina Ankara projesinde yer alan bahçe katları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte  Sinpaş Marina Ankara bahçe katı detayları...

Acar Vadi projesinde bahçe kat villalar satışta!

İstanbul Acarkent'te konumlanan Acar Vadi projesinde bahçe kat villa ve daire alternatifleri satışa sunuldu. 

Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli atıldı!

Başakşehir’de hayırseverlerin desteğiyle inşaatına başlanan Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun da katılım sağladığı törenle atıldı.

Bahçeşehir Göleti 2 kat büyüyecek!

Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca, dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında Bahçeşehir Göleti hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Atakent Tema Bahçe fiyatları 2017!

Atakent Tema Bahçe fiyatları 2017 daire alanlarına ve kat planlarına göre değişiklik gösteriyor. İstanbul Atakent'te hayata geçirilen projede Artaş, Öztaş, Mesa, Kantur ortaklığıyla yükseliyor. 

Saklı Bahçe Bornova'da 325 bin TL'ye 1+1! Yeni proje!

Ramsa tarafından hayata geçirilen Saklı Bahçe Bornova'da toplam 76 daireye yer veriliyor. Projede fiyatlar 325 bin TL'den başlıyor..

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunda son durum!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının inşaatı yakın zamanda başlıyor. Hat tamamlandığında Esenyurt ve Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi 25 dakikaya inmiş olacak.

Bahçeşehir Atmaca Hayat satılık daire!

Toplam 148 daireye yer verilen Bahçeşehir Hayat projesinde 2+1'den 4+1'e kadar olan konutların satışları devam ediyor. Bahçeşehir Atmaca Hayat satılık daire fiyatları 585 bin TL'den başlıyor.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunun inşaatı başlıyor!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının inşaatı başlıyor. Hat tamamlandığında Esenyurt ve Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi 25 dakikaya inecek.

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi Haberi

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi?

Apartmanda bahçe katında oturan daire sahiplerinin, bahçelerine kapı açmak istemesi halinde izlemesi gereken bir prosedür bulunuyor.


Bahçe katındaki daireye kapı açılabilmesi için, kat maliklerinin beşte dördünün muvafakatının alınması gerekiyor. Ayrıca, belediyeden de izin alınması gerekiyor.


II - ANAGAYRİMENKULÜN BAKIMI, 

KORUNMASI VE ZARARDAN SORUMLULUK:


MADDE 19 - Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimari durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar.


(Değişik 2. fıkra: 2814 - 13.4.1983) Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça, anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 


Kendi bağımsız bölümünde ise ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile...