28 / 04 / 2024

Bahçeşehir iptal

Bahçeşehir iptal

Bahçeşehir'de Şelale Park ve çevresindeki alana yapılan restoran ve otoparkın yapımına ilişkin inşaat ruhsatı, imar planlarına, şehircilik ve planlama ilkelerine ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle İstanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Bahçeşehir Gölet projesinde Danıştay'dan yeni karar!

İmar planları ve ruhsatları mahkeme kararıyla iptal edilen Bahçeşehir Gölet projesi için belediye başkanına tanınan satış yetkisi kararına ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi.

Özgür Karabat'tan Bahçeşehir gölet ruhsatları iptaline ilişkin açıklama!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bahçeşehir Gölet bölgesinde mahkeme kararıyla iptal edilen dükkan ruhsatlarının yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kapsadığını belirtti.

Bahçeşehir gölet projesinin ruhsatları iptal edildi!

İstanbul'da senelerdir gündemden düşmeyen Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis projesinin ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Bahçeşehir Göleti'nin imar planları iptal edildi!

Bahçeşehir Gölet bölgesine kafeteryalar, mağazalar halkın ve kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen inşa edildi. Mahkeme iptal kararını çok geç verdi...

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat ruhsatı iptal edildi!

Yıllardır tartışma konusu olan Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis inşaatının ruhsatları mahkeme kararı ile iptal edildi.

Bahçeşehir Göleti çalışmalarının devam etmesi protesto edildi!

Danıştay'ın iptal ettiği Bahçeşehir Gölet projesinde Belediye Başkanı'na verilen satış yetkisini kaldırmasına rağmen belediyenin çalışmalarına devam etmesi protesto edildi.

Bahçeşehir Göleti için 2. yürütmeyi durdurma kararı!

Bahçeşehir Göleti'nde sular durulmuyor. Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti, gölette başlayan inşaat durmadı. CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri beton nöbetinde!

Bahçeşehir Gölet'teki yapılaşmanını önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edildi ancak inşaat durmadı. Durum böyle olunca da Bahçeşehirliler Gölet'te beton nöbetine başladı.

Bahçeşehir Gölet ihalesinde FETÖ'nün parmağı mı var?

CHP, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşların itirazları sonuç verdi; İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Bahçeşehir Gölet Park’ı imara açan Başakşehir Belediyesi'nin planını iptal etti

Bahçeşehir Gölet'te başlayan inşaat durduruldu!

Bahçeşehir Gölet'te inşaat yapılmasının önünü açan 2013 yılı imar planları iptal edilmişti. Kararın ardından gözler Başakşehir Belediyesi’ne çevrilirken göletteki inşaat çalışmaları geçici olarak durduruldu.

Bahçeşehir Gölet'te inşaatın önünü açan imar planları iptal edildi!

Bahçeşehir Gölet'te inşaat yapılmasının önünü açan 2013 yılı imar planları iptal edildi. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı...

Sofa Bahçeşehir'in imar planı iptal edildi!

İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir’de yükselen Sofa Bahçeşehir'in de imar planı iptal edildi, geçtiğimiz aylarda Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için açılan dava ise hala sürüyor.

Bahçeşehir iptal Haberi

Bahçeşehir iptal

Bahçeşehir'de Şelale Park ve çevresindeki alana yapılan restoran ve otoparkın yapımına ilişkin inşaat ruhsatı, imar planlarına, şehircilik ve planlama ilkelerine ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle İstanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut, 2 yıldır mücadele verdiklerini belirterek "Bundan sonrasında hukuksal takiplerimizin yanı sıra hukukun sonucunun yerine getirilmesini bekleyeceğiz. Kamuya ait bir parkı ve çevresindeki yeşil alanı restorana ve otoparka çeviren bir uygulamayı Bahçeşehir'de istemiyoruz" dedi. 


Cumhuriyet...