03 / 05 / 2024

bahçeye havuz yapma izni

bahçeye havuz yapma izni

İstanbul İmar Yönetmeliğine göre derinliği 1.00 metreyi geçmeyen süs havuzları hariç, diğer yüzme havuzları için ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, evin bahçesine havuz nasıl yapılır?

Çiftçinin vazgeçilmezi kaç lira oldu? New Holland modelleri 16 Ekim 2022 fiyat listesi

Hepsi yerli üretim olan New Holland modelleri çiftçinin yanında olmaya devam ediyor. Tarladan bahçeye, hayvan yetiştiriciliğinden hemen her türlü konuda tarımın vazgeçilmezi olan traktörlerin Ekim ayı fiyatları da belli oldu.

Kumtel’den elektrikli ısıtıcılarda yüzde 59’a varan indirim fırsatı! Kumtel 30 Eylül 2022 fiyat listesi..

Ofise, eve, bahçeye ve benzeri bir çok alanda kullanabileceğiniz Kumtel ısıtıcılar, şimdi kısa bir süreliğine sepette yüzde 8 indirimle sizi bekliyor. Şömine tipi, kule tipi, yerden olan ısıtıcılarda ve vantilatörlerde geçerli indirimi kaçırmayın. İşte, Kumtel 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

Köylüler gece uyuyup sabah bahçeye bakınca dehşete düştü! Yazın favori meyvesinde yüzde 70 kayıp var

Yaz aylarının favori meyveleri arasında yer alan kayısıyı don vurdu. Malatya'daki bahçelerde yüzde 70 ve üzeri kayıp olduğu ifade ediliyor.

Şanlıurfa Haliliye Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde inşası devam eden Haliliye Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ilçeye kazandırılan 118 dönümlük Millet Bahçesi alanında inceleme gerçekleştirdi. 

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Bünyamin Demir'den İBB'ye millet bahçesi tepkisi!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin iki senedir hukuka aykırı olmayan bir şekilde ilçeye millet bahçesi inşasını engellediğini öne sürdü.

İzmir Bergama Millet Bahçesi'nin ihale tarihi belli oldu! 

İzmir'in Bergama ilçesinde hayata geçirilecek olan Bergama Millet Bahçesi Projesi 7 Temmuz'da ihaleye çıkacak. AK Partili Dağ, millet bahçesinin ilçeye sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayacağını dile getirdi. 

Çatalca Millet Bahçesi'nde son durum!

Çatalca Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan millet bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner millet bahçesi projesinde son durumu aktardı.

Antalya Kepez'e millet bahçesi müjdesi!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'e kazandırılacak yeni yeni eserler ve projeler kapsamında ilçeye yeni millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

Kayseri'de 6 ilçeye millet bahçesi müjdesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan, Özvatan, Akkışla, Yeşilhisar, Pınarbaşı ve Tomarza'da millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

İnegöl'e millet bahçesi müjdesi!

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçeye 5 yeni proje geldiğini söyleyerek bu projelerden birinin millet bahçesi projesi olduğunu dile getirdi. 

Kayseri Kızıltepe Millet Bahçesi için çalışmalar başladı!

Kayseri Hacılar Belediyesi, ilçeye kazandırılacak olan Kızıltepe Millet Bahçesi için çalışmalara başladı.

Kaş'a millet bahçesi müjdesi! 

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı açıklamada ilçeye millet bahçesi kazandıracaklarının müjdesini verdi.

bahçeye havuz yapma izni Haberi

bahçeye havuz yapma izni

Evin bahçesine havuz nasıl yapılır?

Bir evin bahçesine havuz yapılabilmesi için, öncelikle bağlı olunan belediyeden ruhsat izni alınması gerekiyor. Bilindiği üzere İstanbul İmar Yönetmeliğine göre derinliği 1.00 metreyi geçmeyen süs havuzları hariç, diğer yüzme havuzları için ruhsatın alınması gerekiyor.


Aksi halde, imar planına göre inşaatına izin verilmeyen; ancak buna rağmen inşa edilen havuzlar alınacak karar ile yıktırılabiliyor. 


İstanbul İmar Yönetmeliğine göre derinliği 1.00 metreyi geçmeyen süs havuzları ruhsata tabi olmadığı, yapıların arka bahçe mesafesinde 1.80 metre derinliğinde yapılan yüzme havuzunun ruhsata tabi olduğu ve imar planı koşullarına göre inşaat ruhsatı mümkün olmadığı anlaşıldığından, dava konusu yüzme havuzunun yıktırılmasında mevzuata aykırılık bulunmadığı hakkında dava karar örneği aşağıda yer alıyor:


Temyiz İsteminde Bulunan : 1- ...

Vekili : Av. ...

2- (Müdahil) ...

Vekili : Av. ...

Karşı Taraf...