27 / 04 / 2024

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Merkez Sur'da Çarıklı Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende açıklamalar yapan Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin her köşesini değerlendirecek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek 10 ayrı hizmetin temelini attıklarına vurgu yaptı. 

Diyarbakır'ın insanlık tarihi açısından önemli merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, her medeniyetin bu topraklarda yaşadığı süreçte şehre değer kattığını belirtti. 

Diyarbakır Sur da millet bahçesinin temeli atıldı!

Kendilerinin bu emaneti devraldığına dikkat çeken Karaloğlu, bir taraftan şehri imar ettiklerine diğer taraftan ise çocuk, genç, kadın, yaşlı, engelli ve muhtaçlara dokunacak sosyal projeler yaptıklarına vurgu yaptı. 

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin hayata geçirildiği şehrin Diyarbakır olduğunu belirten Karaloğlu, çocuklara yönelik bilgi evi, üniversite öğrencilerine yönelik ise akademi lise yaptıklarını, engellilere yönelik de mola evleri hayata geçireceklerini ifade etti. 

Karaloğlu, şöyle konuştu: 

"Biz gece gündüz yoldur, caddedir, sokaktır, parktır, altyapı ve üstyapı diye koşturuyoruz. 20 yıldır, 30 yıldır bu milletin geleceğini çalanlar bizim yaptıklarımıza kötü diyemiyorlar. Ama şunu diyorlar 'kardeşim bu şehirde işsizlik var işsizlik, sen fabrika yapsana, istihdam alanı oluştursana. Nedir tutturmuşsunuz yol, cadde ve sokak yapıyorsunuz.' Hiç dünyada altyapısı olmayan bir bölgeye yatırımın gittiğini gördünüz mü? Yol olmayan, lojistik merkezi olmayan, içme suyu olmayan, kanalizasyonu olmayan, arıtma tesisi olmayan bir şehre yatırımcının gittiğini gördünüz mü? Biz bu altyapı yatırımlarıyla Diyarbakır'ı yatırım yapılan şehir kategorisine sokuyoruz. Bunu görün artık. Bunu görmüyorsanız yapılan işe laf atmayın."

81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi!

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi'nin inşaatı tamamlandı!


Geri Dön