30 / 04 / 2024

Bahri Baba Parkı

Bahri Baba Parkı

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne turist taşımakta zorlandıklarını söyleyen İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), kent merkezine yeni bir müze yapılmasını istiyor.

Çorum Sanat Sokağı’nda kiralara zam yok!

ÇESOB) Pir Baba Parkı'nda faaliyet gösteren Sanat Sokağı esnafını makamında ağırladı. Toplantıda, can güvenliği ile ilgili sorunlar ve kira bedelleri ile ilgili talepler konuşulduç

Noel Baba Barış Köyü arazisi kültür varlığı ilan edildi!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 41 ülkenin desteği ile Beydağları Olimpos Milli Parkı Maden Koyu’nda kurulmak istenen Noel Baba Barış Köyü arazisini taşınmaz kültür varlığı ilan etti.

Konak Tüneli'nin inşaatı ulaşımda sıkıntıya yol açtı!

Konak Tüneli 'nin köprülü kavşak bağlantısı çalışmaları, kentin yaya trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Bahri Baba Parkı - Kemeraltı geçişinde sıkıntıya neden oldu...

Yedikule Bostanları için örgütlerden ortak açıklama!

Yedikule Bostanları'nı korumak için çabalayan örgütler Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri ortak bir basın açıklaması yayınladı: Topbaş'ın açıklamasına güvenmiyoruz, İstanbul'da yerel yönetim eksikliği var.

Oruç Baba Parkı son anda imara açılmaktan kurtuldu!

Oruç Baba Parkı son anda imara açılmaktan kurtuldu. Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu park yapılaşmaya açılmaktan kurtuldu. Park, 'Sosyal Kültürel Tesisler Alanı'ndan çıkarılarak, 'Cami ve Park Alanı'na alındı.

Sarıyer Baba Kenan Parkı kanal çalışması tamamlandı!

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Sarıyer'de eş zamanlı olarak sürdürülen çalışmalar sonuçlarını rekor düzeyde veriyor. Maden Mahallesi Baba Kenan Parkı mevkiinde 12 metre genişliğinde, 850 metre uzunluğundaki kanal çalışması sona erdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 3 yeni park daha!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Talas'ta iki, Sarıoğlan'da bir olmak üzere 3 yeni park daha yapmak amacıyla ihale düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Talaş Atatürk Bulvarı Cemil Baba Mezarlığı karşısı ile Kız Yurdu arasına park yapacak.

Park Bosphorus Hotel'de 20 bin euroya zırhlı suit oda!

Park Bosphorus Hotel'de 20 bin euroya zırhlı suit oda. Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü Bahri Şahin, kurşun geçirmez özel camlar ve zırh sistemine sahip dairenin, roketatar saldırılarına karşı korunaklı olduğunu belirtti...

Serdar Bilgili sevgilisine Hyde Park'tan bahçeli villa aldı!

50 yaşında ikinci kez baba olan Serdar Bilgili sevgilisine Hyde Park'tan 1 milyon dolara bahçeli villa aldı!

Miniaturk Parkına Somuncu Baba Külliyesinin maketi!

 Antik çağdan Bizansa, Selçuklu Devletinden Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar 120 mimari eserin küçük maketlerinin sergilendiği İstanbuldaki Miniaturk Parkına, Malatyanın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesinin maketi de konuldu.

Royal Park Evleri 2. etap satışları başladı

Dinamik Group tarafından Çorlu' da inşa edilen Royal Park Evleri'nin 2. etap satışları başladı.

Aktaş Park'ın temeli atılıyor

Göztepe Aktaş Park projesinin "Temel Atma Töreni" 24 Ocak Cumartesi günü saat 12:00'de gerçekleşecek.

Dora Park'ta 259 bin TL'ye son 10 konut!

Sur Yapı tarafından Ümraniye'de inşa edilen Dora Park'ta satışta bulunan son 10 daire kaldı.

Bahri Baba Parkı Haberi

Bahri Baba Parkı

İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), Bahri Baba Parkı'nda 1984 yılında açılan Arkeoloji Müzesi'nin, tur otobüsleri için uygun alanı olmaması nedeniyle yerinin değişmesi gerektiğini söyledi. İZRO Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Nebil Altınel, müzeye yakın yerde tur otobüslerinin park edemediğine dikkat çekerek, "1984 yılında açılarak İzmir'e kazandırılmış, içinde 8 bin 500 yıllık İzmir tarihinin önemli eserlerini barındıran müzeyi gezdirmek istediğimizde ise ne yazık ki park yeri sorunu yaşıyoruz" dedi. İzmir'in merkezi bir bölgede yeni bir müzeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Altınel, "İzmir 8 bin 500 yıllık tarihiyle dünyada ilgi çeken yerlerden biri ve iyi değerlendirilmeli. Yeni müzede ise bu konuya mutlaka dikkat edilmeli" dedi. 


Başvuru yapılmalı


Kültür Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, müzenin yerinin değiştirilmesiyle ilgili bakanlığa başvuruda bulunulması gerektiğini söyledi. İzmir Arkeoloji Müzesi'ne...