27 / 04 / 2024

İzmir merkeze yeni bir müze yapılması planlanıyor!

İzmir merkeze yeni bir müze yapılması planlanıyor!

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne turist taşımakta zorlandıklarını söyleyen İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), kent merkezine yeni bir müze yapılmasını istiyor.



İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), Bahri Baba Parkı'nda 1984 yılında açılan Arkeoloji Müzesi'nin, tur otobüsleri için uygun alanı olmaması nedeniyle yerinin değişmesi gerektiğini söyledi. İZRO Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Nebil Altınel, müzeye yakın yerde tur otobüslerinin park edemediğine dikkat çekerek, "1984 yılında açılarak İzmir'e kazandırılmış, içinde 8 bin 500 yıllık  İzmir  tarihinin önemli eserlerini barındıran müzeyi gezdirmek istediğimizde ise ne yazık ki park yeri sorunu yaşıyoruz" dedi. İzmir'in merkezi bir bölgede yeni bir müzeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Altınel, "İzmir 8 bin 500 yıllık tarihiyle dünyada ilgi çeken yerlerden biri ve iyi değerlendirilmeli. Yeni müzede ise bu konuya mutlaka dikkat edilmeli" dedi. 


Başvuru yapılmalı


Kültür Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, müzenin yerinin değiştirilmesiyle ilgili bakanlığa başvuruda bulunulması gerektiğini söyledi. İzmir Arkeoloji Müzesi'ne 2016 yılı Ocak ve Şubat aylarında 722'si ücretli, 3 bin 815 kişi ziyaret etti. Müzeyi 2015 yılında aynı dönemde 2 bin 661 kişi ziyaret etmişti.



Yeni Asır


Geri Dön