18 / 05 / 2024

Bakanlar Kurulu mera alanları

Bakanlar Kurulu mera alanları

Torba yasa ile mera, yaylak ve kışlak gibi yerlerin, Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı ilan edilmesi halinde tahsis amacı değiştirilebilecek. İşte torba kanundaki o madde...

Yeni Bakanlar Kurulu bugün açıklanıyor! Yeni kabinede hangi sürpriz isimler var? İşte kulis bilgileri…

Herkesin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak yeni Bakanlar Kurulu’nda. Kulislerde dolaşanlara göre yeni kabineye sürpriz isimlerin gelmesi beklenirken, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olacağı konuşuluyor.

Kiracı esnafın gözü, Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararda!

İki milyon esnaf, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanacak kararı bekliyor. Esnaf, kira desteği, kredi borçlarının faizinin kaldırılarak 1 yıl ertelenmesi ve çalışanlara asgari ücret gibi taleplerde bulunmuştu.

İmar barışı Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi!

Başbakan Binali Yıldırım, kamuoyunda açıklandığı günden bu yana ilgiyle karşılanan ve Bakanlar Kurulu’nda dün kabul edilen İmar Barışı düzenlemesinin detaylarını anlattı.

Ankara, Konya ve Kayseri için Bakanlar Kurulu'ndan flaş karar!

Bakanlar Kurulu tarafından Ankara, Konya ve Kayseri için flaş kararlar alındı. Kararlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Bakanlar Kurulu'ndan konutta KDV düzenlemesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mobiliyum AVM ve Mobilya Vadisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalar yapan Müezzinoğlu, Bakanlar Kurulu'nun konutta KDV oranlarında düzenleme yaptığını söyledi ve indirimleri açıkladı.

Tapu harcı binde 15'e indirildi! İşte Bakanlar Kurulu Kararı!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle tapu harcı yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilmişti. Kurul tapu harcını binde 15'e indirdi. İşte Bakanlar Kurulu Kararı..

Tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı 2017!

Bakanlar Kurulu yetkisini kullanarak tapu harcında binde 5 oranında indirim yaptı. İşte tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı tam metni..

Bakanlar Kurulu'ndan, Kaya Grubu'na 49 yıllığına kiralık tesis!

Bakanlar Kurulu, 20 Mayıs 2016 tarihli toplantısında, Karaoğlanoğlu (Ayyorgi) Zeyko Bolgesi'ndeki 11 dönümün üzerindeki arazinin 49 yıllığına Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik Anonim Şirketi'ne kiralıyor.

65. Hükümet Bakanlar Kurulu listesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesini açıkladı. İşte 65. Hükümet Bakanlar Kurulu listesi...

Müsiad Adıyaman bakanlar kurulu toplantısı gerçekleşti!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Adıyaman şubelerinin ev sahipliğini yaptığı başkanlar kurulu toplantısına katıldı. Olpak, toplantıda bir konuşma yaptı.

Meralara bina yapılacak!

BAKANLAR Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Mera alanlarına bina yapılabilecek!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Mera Yönetmeliği değişti!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Bakanlar Kurulu mera alanları Haberi

Bakanlar Kurulu mera alanları

Bakanlar Kurulu, kentsel dönüşüm için meraların tahsisini değiştirebilecek!


Torba yasa ile mera, yaylak ve kışlak gibi yerlerin, Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı ilan edilmesi halinde tahsis amacı değiştirilebilecek


İşte 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'daki o madde;


MADDE 112 – 25/2/1998 tarihli ve 4342 sayılı Mera Kanununun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.


“ı) Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilen,”


Emre Kulcanay /...