08 / 05 / 2024

bakanlığın kentsel dönüşüm yaptırımları

bakanlığın kentsel dönüşüm yaptırımları

Umut Durbakayım, mali ve teknik gücü yeterli olmayan firmaların bölgeye girdiğini belirterek, “Çantacı denen firmalar yüksek bedelle devir yapmak için her adada birkaç hak sahibi ile anlaşma yaptı ve süreci tıkadı. Bakanlık yaptırım uygulamalı” dedi.

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbullu vatandaşların bilgilendirmesi için 39 araç daha eklendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Ortahisar kentsel döbüşüm projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Yarım kalan kentsel dönüşüm projelerini belediyeler tamamlayacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayan vatandaşlara müjde geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaş ve müteahhit firma arasında yapılan sözleşmeleri feshetme yetkisi İstanbul’da ilçe belediyelerine verildi.

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!

Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için gerekli girişimleri başlattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıkım işlemlerine 30 Ocak’ta başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sakarya'da kentsel dönüşüm işlemleri bakanlık onayıyla başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'da bakanlık onayıyla kentsel dönüşüm işlemleri başlayacak" dedi.

Bağlar'ın kentsel dönüşüm raporu bakanlığa sunuldu!

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçe için hazırladığı kentsel dönüşüm raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Projenin onaylamasıyla ilgili çalışmalara önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor.

Kentsel dönüşümde 2019'da 682 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde 2019'da 106 bin 980 hak sahibine 681 milyon 893 bin 722 lira kira yardımı yapıldı...

Kentsel dönüşüm bilinci nasıl kazandırılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilileri kentsel dönüşümde vatandaşların daha da bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını açıkladı. Peki, 3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşümde kira yardımı 2 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamalı kılavuzunu açıkladı. 2 Mayıs'tan itibaren kentsel dönüşümde kira yardımı alınabilecek.

bakanlığın kentsel dönüşüm yaptırımları Haberi

bakanlığın kentsel dönüşüm yaptırımları

KENTSEL dönüşüm projeleri ile adını duyuran Fikirtepe, büyük bir şantiye alanına dönüştü. Bölgede bir yandan yeni binalar yapılırken, yıkılan ya da atıl duran çok sayıda yapı da var. 4 yılı aşkın süredir dönüşümün konuşulduğubölgede yeni gayrimenkul projesi inşa eden firmalardan biri de Teknik Yapı. 2 adada çalışmalara devam ettiklerini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2 yeni adada daha proje yapacaklarını ve bölgede yaklaşık 3 bin 300 konut inşa edeceklerini söyledi. Concord adını verdikleri projede ruhsat alıp kat ittifakı kurduklarını ve bu şekilde satışa başladıklarını söyleyen Durbakayım, dönüşümün hızlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini söyledi. Mali ve teknik gücü yetersiz şirketlerin bölgede zaman kaybına neden olduğunu belirten Durbakayım şunları söyledi: “Çantacı denilen  firmalar...