30 / 04 / 2024

bakanlık Gürültü Haritası

bakanlık Gürültü Haritası

Avrupa Birliği IPA 2009 programında yer alan Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi ile; İstanbul ilinin de içinde bulunduğu beş büyükşehir için karayolu, demiryolu, endüstri gürültü haritaları hazırlanıyor.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Gürültü yapan komşular dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o köşe yazısı...

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Gürültü yapan komşuya dava açılabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında gürültü yapan komşulara karşı yapılabilecek işlemleri kaleme aldı.

Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü mecliste!

Aydın-Denizli otoyolunun Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gürültücü komşuya dava şoku!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Gürültü Farkındalık Günü eğitim toplantısı 28-29 Nisan’da!

İZODER, TAKDER iş birliğince ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ne özel online eğitim programı hazırlandı. Online eğitim toplantısı, 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nde ışık göründü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yük trenlerinin seyir sürelerini 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin seyir sürelerini ise 60 dakikadan 10 dakikaya indirecek olan Bahçe-Nurdağı hızlı demiryolu projesinde ışık göründü.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

Binalarda gürültüden kurtulmak ses yalıtımıyla mümkün! 

İZODER Başkanı Levent Gökçe, binalarda gürültüden kurtulmanın ses yalıtımıyla mümkün olduğunu belirtti...

Gürültü yapan komşuya bin 461 liralık ceza!

Gürültü yapan komşunuzu önce polise ve zabıtaya şikâyet edip idari para cezası verebilirsiniz. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında son çare daireyi satın alarak gürültücü komşudan kurtulabilirsiniz.

Gürültü yapan komşuya para ve hapis cezası!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Avukat Abdi Yaşar, gürültü yapan komşuya para ve hapis cezası verilebildiğini anımsattı..

bakanlık Gürültü Haritası Haberi

bakanlık Gürültü Haritası

4 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” gereğince nüfusu 100.000’den fazla ve nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 1000 kişinin üstünde olan yerleşim alanları için gürültü haritalarının hazırlanması gerekiyor.


Avrupa Birliği IPA 2009 programında yer alan Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi ile; İstanbul ilinin de içinde bulunduğu beş büyükşehir için karayolu, demiryolu, endüstri gürültü haritaları hazırlanıyor.


Proje, Haziran 2013 tarihinde başlamış olup, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile işbirliği ve koordinasyon içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülüyor.


Proje kapsamında; gürültü haritalarının hazırlanması için gerekli olan alansal ve kaynak verileri temini çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Aralık 2015 tarihinde İstanbul İlinin gürültü haritası hazırlanmış olacak.


İstanbul Atatürk Havalimanının gürültü haritası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının...