05 / 05 / 2024

Bakanlıktan ÇED uyarısı

Bakanlıktan ÇED uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler tarafından ruhsatlandırma işlemlerinden önce Çevresel Etki Değerlendirilmesine ilişkin gerekli sorgulamaların yapılmasının önemine binaen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bir yazı gönderdi.

Dikkat! Bakanlıktan bedelli askerlik hizmetine müracaat edeceklere önemli ödeme uyarısı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek vatandaşlara yönelik önemli ödeme uyarısı yayımladı. İşte detaylar...

ŞOK!..ŞOK..! ŞOK..! Faturası kabarık gelenler! Bakanlıktan son dakika sürprizi

Ekonomik olarak sıkıntılı günler yaşarken bakanlıktan sevindiren bir haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  Faturası 200 TL ve üzeri gelenlere 2.750 TL verileceğini açıkladı. Detayları merak edenlerdensiniz bu haberi mutlaka okuyun.

TOKİ'den son dakika dolandırıcılık uyarısı geldi! TOKİ sosyal konut projesine başvuranlar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı sosyal konut projesine başvuranlara son dakika dolandırıcılık uyarısı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Dövizi frenleyemeyen Hazine’den otellere döviz uyarısı. Bunu yapan yanacak

Türk lirası dolar karşısında günden güne erirken gidişatın önüne geçmek için binbir yola başvuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, şimdi de yetkisiz olarak dolar alım-satımı yapan turizm işletmelerine 6 aya kadar ‘faaliyet durdurma’ cezası verileceği uyarısı yaptı.

AFAD'dan İzmir'deki deprem sonrası 'hasarlı yapılara girmeyin' uyarısı!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremle ilgili alan tarama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi ve hasarlı yapılara girmeyin uyarısı yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

Tekirdağ Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı 16 Mart'ta!

Tekirdağ Şarköy'de kurulması planlanan 2-A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 16 Mart günü saat 13:00'da gerçekleşecek.

Kırklareli Vize'deki RES projesinin ÇED toplantısı engellendi!

Kırklareli Vize'de kurulmak istenen 37 rüzgâr enerji santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılmak istendi. Mahalleli ÇED toplantısını engelledi.

Nevşehir Pomza Ocağı ve Mobil Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı 7 Mart'ta!

Nevşehir Ürgüp'te kurulması planlanan Pomza Ocağı ve Mobil Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 7 Mart günü saat 10:30'da gerçekleşecek.

Isparta Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 7 Mart'ta!

Isparta Sütçüler'deki II.B Grubu Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı yapılacak. Tesis için toplantı 7 Mart günü gerçekleşecek.

Adana Kum Ocağı Tesisi'nin ÇED toplantısı 23 Şubat'ta!

Adana Ceyhan'a yapılması planlanan Kum Ocağı ve Yıkama-Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı yapılacak. Tesisin toplantısı 23 Şubat 2017'de gerçekleşecek.

Bursa Nilüfer Kalker Ocağı Projesi'nin ÇED toplantısı 23 Şubat'ta!

Bursa Nilüfer'de yapılması planlanan Kalker Ocağı Kırma, Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesi için ÇED toplantısı 23 Şubat'ta gerçekleşecektir.

Kandilli'den İstanbul'a deprem uyarısı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda depreme ilişkin açıklamalar yaptı. İstanbul'a deprem uyarısında bulundu.

Bakanlıktan ÇED uyarısı Haberi

Bakanlıktan ÇED uyarısı

İçişleri Bakanlığına gönderilen yazıda son zamanlarda belediyelerce ÇED yönetmeliğine tabi olan bazı projelerde ÇED olumlu ya da ÇED gerekli değildir kararı almadan faaliyete başlandığı tespit edildiği vurgulandı.


ÇED süreci tamamlanmadan inşaata başlanması hem geri dönülemez çevre sorunlarına yol açmakta hem de söz konusu faaliyetlere Çevre Kanununun 20. ve 15. maddeleri gereği gerekli idari para cezaları ve faaliyet durdurma yaptırımları uygulanıyor. Bu durumun yol açacağı zaman ve ekonomik açıdan kayıpların ve birçok mağduriyetin önlenebilmesinde Belediyelere büyük görev düşüyor.


Bu kapsamda; ülkemizde ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini korumak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla ilgili Belediyelerce ruhsat vb. belgeler (özellikle yapı (inşaat) ruhsatı) düzenlenmeden önce 2872 sayılı Çevre Kanununun 10. maddesi “Gerçekleştirmeyi plânladıkları faaliyetleri sonucu çevre sorunlarına yol açabilecek kurum, kuruluş ve...