05 / 05 / 2024

bakanlıktan kentsel dönüşüm uyarısı

bakanlıktan kentsel dönüşüm uyarısı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, vatandaşlara her türlü maddi destekte bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm suistimallerinin önüne geçmek için çalışmalar yapıyor

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbullu vatandaşların bilgilendirmesi için 39 araç daha eklendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!

Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için gerekli girişimleri başlattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıkım işlemlerine 30 Ocak’ta başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sakarya'da kentsel dönüşüm işlemleri bakanlık onayıyla başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'da bakanlık onayıyla kentsel dönüşüm işlemleri başlayacak" dedi.

Bağlar'ın kentsel dönüşüm raporu bakanlığa sunuldu!

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçe için hazırladığı kentsel dönüşüm raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Projenin onaylamasıyla ilgili çalışmalara önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor.

3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını açıkladı. Peki, 3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2017!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkıldıktan sonra Bakanlığın kira yardımına başvuruda bulunan hak sahipleri sonucu sorgulama yaparak öğrenebiliyor.

Bakanlık desteği ile kentsel dönüşüm hızlanacak!

İnşaat sektör temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca binasını dönüştürmek isteyenlere kredi verilmesinin kentsel dönüşümü ciddi anlamda hızlandıracağı, sektöre hareket getireceği ve istihdamı artıracağı görüşünde.

Batman'da üç mahallede kentsel dönüşüm başlıyor!

Milletvekili Ataullah Hamidi, İluh, Cumhuriyet ve Şirinevler mahallesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘kentsel dönüşüm’ programına alınması konusunda mesafe kat ettiklerini söyledi.

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını anlattı. Çetin ''Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız.''dedi.

bakanlıktan kentsel dönüşüm uyarısı Haberi

bakanlıktan kentsel dönüşüm uyarısı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlardan yasaya aykırı şekilde harç ve ücret alındığı şeklinde şikayetler  gelmesi üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık Türkiye Noterler Birliği, Türkiye Bankalar Birliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile tüm valiliklere uyarı yazısı...