28 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbullu vatandaşların bilgilendirmesi için 39 araç daha eklendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyası ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Büyük depremin beklendiği İstanbul'da riskli bina stoku için kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. Deprem uzmanları sık sık Marmara'da İstanbul'u etkileyecek büyük depreme dikkat çekerken, Hükümet ve Bakanlık da peş peşe megakentin dönüşümü için yapılanları ve yapılacak çalışmaları paylaşıyor. 

Bakanlıktan konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" ve "Yarısı Bizden" kampanyası konusunda bilgilendirme amaçlı İstanbul'un çeşitli ilçelerine yollanan tırlara mega kentlilerden büyük ilgi geldi. 

İstanbul da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

TRT Haber'de yer alan habere göre, bu çerçevede kentsel dönüşüm bilgilendirme ekibine 39 tanıtım aracını daha ekleyen bakanlık, araçları İstanbul'un ilçelerine  yollayarak, vatandaşları bilgilendirmeye tüm hızıyla devam edecek. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de görüşlerine yer verildi. 

Bakan Mehmet Özhaseki, megakent  İstanbul'un dönüşümü için gece gündüz demeden çalıştıklarına dikkat çekti. 

"Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 39 yeni aracımız ve 2 tırımız ile İstanbul'un tüm ilçelerindeki vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz" ifadelerini kullanan Özhaseki, 2 tır ve 39 yeni aracın  İstanbul'un tüm ilçelerini dolaşacağını, uzman personeller ile vatandaşları bilgilendirmeyi sürdüreceklerini belirtti. 

Bakan Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasını "Sahaya inen yeni araçlarımızla, tüm vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz. Kentsel dönüşüm noktasında vatandaşlarımızın kafasındaki her türlü soruyu yanıtlamayı amaçlıyoruz" diyerek tamamladı. 

İstanbul da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

SAĞLIKSIZ YAPILAR İÇİN DEVLET MİLLET EL ELE

Tüm bunların yanı sıra yine Bakan Mehmet Özhaseki geçtiğimiz ay yaptığı bir başka açıklamasında, İstanbullulardan "Yarısı Bizden" kampanyasının bilgilendirme tırlarına gelen talebin yoğun olduğuna dikkat çekmişti. 

Özhaseki, bir vatandaşın 'Devlet eski yapılardan kurtulmak istiyor. İnsan odaklı çalışmak istiyor' dediğini belirterek, odaklarında sadece milletin olduğunu aktardı ve megakent İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu devlet ile milletin el ele temizleyeceğine dikkat çekti. 

Afetlerde Türkiye farkı: Batı'da sigortası olmayanlara konut yok!

Türkiye’de sigortalı konut sayısı 11 milyon 649 bin oldu! Zorunlu afet sigortası yolda!

Ev sahipleri ve kiracılar merakla araştırıyor: İşte 7 soruda arabuluculuk ile ilgili bilinmesi gerekenler!


Geri Dön