02 / 05 / 2024

Bakırköyde hasarlı binalar

Bakırköyde hasarlı binalar

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu: “17 Ağustos’tan sonra yapılan tespitlerde binaların yüzde 78’i ağır hasarlı çıktı. Hâlâ böyle. 7 mahallede acilen dönüşüm başlaması için riskli alan ilanı bekliyoruz” dedi.

Bülent Kerimoğlu: Bakırköy'deki yapıların çok acil dönüşüme ihtiyacı var!

İBB Meclisi'nin Şubat ayı oturumunda alınan Bakırköy'de yapılacak imar düzenlemesinin reddedilmesi kararı tepki çekti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'deki binaların ortalama ömrünü aştığını belirtti...

Bakırköy’deki riskli binaya kafes tipi güçlendirme!

1999 depreminin ardundan ‘yüksek riskli, orta hasarlı’ tespiti yapılan Bakırköy’deki bu binayı sahipleri terk etmek yerine, dış cephesini demir kafese alarak ‘güçlendirme’ yaptı. Uzmanlar ise bina daha da riskli oluşturuyor.

TOKİ Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde konut yapacak!

TOKİ mülkiyetinde olan İstanbul Bakırköy'e bağlı Şenlik Mahallesi'ndeki arsalar için yeni imar planı hazırlandı. Yeni plana göre zemin+2 katlı binalar yapılabilecek...

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yıkılacak mı?

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile hastanenin yakınında bulunan Sinan Erdem Spor Salonu'nun bulunduğu alanda imar planı değişikliği yapıldı. Yeni plana göre 90 yıllık hastane yenilenip ek binalar yapılacak.

Bakırköylüler dönüşüm bekliyor!

Bakırköy halkının katında, konumunda, yerinde dönüşüm beklediğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Kerimoğlu, "Binaların ortalama yaşının da 50 olduğu gerçeğiyle hazırladığımız planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk." dedi.

Bakırköy'deki konutların yüzde 60'ı depreme dayanıksız!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ilçedeki binaların yaş ortalamasının 47 olduğunu söyledi ve ekledi: “Maalesef binalarımızı yüzde 60'ı depreme dayanıksız ve ağır hasarlı. Mutlaka Bakırköy'ün bir an önce güvenilir konutlara ulaşması gerektiğinin bilincindeyiz.''dedi.

Bakırköy City 2 projesi Haziran'da satışta!

Beyaz İnşaat'ın Bakırköyde hayata geçirdiği Bakırköy City 2 Haziran'da satışa çıkıyor. Bakırköy City 2'nin 2018 yılında sahiplerine teslim edilmesi tamamlanıyor.

Bakırköy'de 7 mahallede dönüşüm başlayacak!

Habertürk Gazetesi'nin Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile yaptığı röportajda başkan Bakırköy'deki binaların yüzde 78'inin hasarlı olduğunu söyledi. 7 mahallede acil dönüşüm için riskli alan ilanı beklediklerini belirtti.

Akdeniz Güvenlik'ten Bakırköy Adliyesi ihalesi iptaline açıklama !

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. tarafından T.C Bakırköy Adalet Sarayı ana - ek hizmet binaları ve müştemilatları için özel güvenlik ihalesinin iptali hakkında bugün açıklama yapıldı.

Bakırköy'ün dönüşümü başlıyor!

1999 depreminden sonra Bakırköy'deki hasar tespitinde binaların yüzde 23'üne ağır hasarlı, yüzde 26'sına orta hasarlı, yüzde 12'sine de düşük hasarlı raporu verildiğini söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ilçede kentsel dönüşüm başlatacak

Bülent Kerimoğlu: Bakırköy'deki binaların yüzde 60'ı çürük!

Bakırköy’deki riski araştıran İTÜ ve YTÜ öğretim üyelerinden ürperten rapor. Binaların yüzde 23’ü ağır, yüzde 26’sı orta, yüzde 12’si de hafif hasarlı çıkınca yeni Başkan Kerimoğlu, İBB Başkanı Topbaş’la kentsel dönüşüm için görüşmeler yaptı.

Bakırköy Osmaniye'de kentsel dönüşüm isteniyor!

Bakırköy Osmaniye'deki ağır hasarlı binalar acilen dönüşüm bekliyor. Derin çatlaktan olan, betonları dökülen apartmanlar üflesen yıkılacak gibi...

Biskon Evleri Referans Bakırköy'de 258 bin TL! Yüzde 25 peşinat!

Banka kredisine uygun olan Referans Bakırköy projesinde yer alan home ofisler 258 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor....

Bakırköyde hasarlı binalar Haberi

Bakırköyde hasarlı binalar

Bakırköy, yüksek sosyoekonomik seviyesiyle kentin en sorunsuz ilçelerinden biri gibi görünmekle birlikte önemli problemleri var. Örneğin zemin yapısı ve bina stoku açısından belki de şehrin en riskli alanlarından biri. 17 Ağustos depreminde büyük hasar gören binaların sayısı hayli fazla. Ve kentsel dönüşüm de henüz başlamış değil. E tabii bir de Bakırköy deyince son yıllarda akla hemen yeşil alan tartışmaları, protesto gösterileri geliyor. Ataköy’deki yeşil alanların imara açılmaması için yapılan mücadeleler, kriz çıkaran inşaatlar... İçinden çıkılmaz haldeki trafik kaosunu da unutmamak gerek... Uzun lafın kısası Bakırköy’e dair konuşulacak çok şey var. İşte tüm bu konularla ilgili merak edilenleri, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na sordum. Buyrun...

İlk döneminiz, yaklaşık bir yıldır başkanlık koltuğunda oturuyorsunuz. Göreve gelir gelmez neyi eksik gördünüz?

Bakırköy çok özel...