04 / 05 / 2024

bakırtepe siyanür tehlikesi

bakırtepe siyanür tehlikesi

Demir Export’un siyanürlü altın madenciliği için aldığı ikinci ÇED olumlu kararı da yargıya takıldı. Mahkeme telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu. Şirketin daha önce hazırladığı ÇED raporu da iptal edilmişti.

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

100.000 TL'si olan vatandaşlar hemen bu habere bakın! Özgür Demirtaş herkesi ikaz etti!

Söyledikleri ile gündemden düşmeyen uzman isim Özgür Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 100.000 TL'si bulunan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Finans profesörü Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından herkesi uyardı.

Ramazan öncesi gıda ve sebze ürünlerine yapılan zamlar pes dedirtti! Bakın hangi ürünlere zam yapıldı! 

Peynirden tutun bibere, kuru soğandan ete kadar temel tüketim gıdaları ve sebzeye Ramazan öncesi zam yapıldı. Zamlar devam ederken vatandaşın da alım gücü gittikçe azalmaya başladı. 

Ağır hasarlı binalar ne olacak? Evin depreme dayanıklılığını anlamak için nelere bakılmalıdır?

Deprem gerçeği vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor. Bundan dolayı eğer bir bina ağır hasarlı ise neler yapılmalı, nasıl bir karar alınır? soruların sayıları artmaya başladı. İşte bu konuya dair detaylar!

Migros’ta Omo Active 37 lira, Finish Quantum 100’lü tablet 150 lira birden indirimde! 14 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Deterjan, yumuşatıcı, sıvı sabun, çamaşır suyu dahil çeşitli temizlik ürünlerinin büyük indirimlerle satışa sunulduğu Migros’ta, Omo Active Zor lekeler 4,5 kilogramlık paket 37 lira birden indirime girerek 112, 90 TL’ye, Yumoş Sıvı Bakım Çamaşır Deterjanı 2.520 ml  97,90 TL yerine 25 lira indirimle 

Tıraş makinesi ve bıçaklar Migros’ta yüzde 40 indirimle satılıyor. İşte 7 Şubat 2023 fiyat listesi…

Şık ve bakımlı görünmenizi sağlayan tıraş makinesi ve bıçaklar Migros’ta yüzde 40 indirimde! 7 Şubat 2023 fiyat listesi…

Altın bir adım geri attı! 1 gram bile altını olanlar acil bakın! Yatırımcılar ters köşe oldu! Güncel altın fiyatları

Altın fiyatları Fed faiz kararı sonrası bir adım geri attı. Düne kadar rekor denemeleri yapan gram altın dünkü faiz kararı sonrası yatırımcıları ters köşe yaptı. Peki bugün gram altın ne kadar? 1 gram bile altını olanlar acil bakın! 15 Aralık 2022 Güncel altın fiyatları.

Altın fiyatları resmen toz duman oldu! Acil bakın! Yatırımcıların ağzı açık kaldı! 3 Kasım 2022 altın fiyatları

Güncel altın fiyatlarını merak eden yatırımcılar bugünkü altın fiyatlarını merak ediyor .Bugün altın fiyatları resmen toz duman olurken yatırımcılar güncel altın fiyatlarını merak ediyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? İşte 3 Kasım 2022 altın fiyatları.

Dolar 12 saat sonra bu kadar olacak! Doların kaderi yazılıyor! Elinizdeki dolarlar ne kadar olacak bakın görün

Son dakika dolar kurundaki gelişmeler yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Doların ne kadar olacağını merak edenler için bugün 12 saat sonrası işaret edildi. Doların yönü 12 saat sonra belli olacak.

Kış gelmeden markete koşup alın! Kış geldiğinde çok geç olacak, fiyatı uçacak! Bakın o ürün hangisi. Şu an ucuz

Zamlar yağmur gibi gelmeye devam ederken, bu zamlardan korunmak isteyen vatandaşlar da hangi ürünlere zam geleceğini araştırmaya başladı. İşte fiyatı şu anda ucuz olan ancak daha sonra yükselişe geçmesi beklenen ürün.

Vodafone'un online alışveriş platformu ‘Her Şey Yanımda’da ilk alışverişe 50 TL indirim fırsatı

GSM operatörü Vodafone güvencesiyle alışveriş yapabileceğiniz yeni bir e-ticaret platformu var artık:  ‘Her Şey Yanımda’… ‘Her Şey Yanımda’ ile elektronikten modaya, kozmetikten kişisel bakıma milyonlarca üründe kişiye özel kampanyalarla ayrıcalıklı alışveriş fırsatı sunuluyor.

Altın fiyatları resmen fırladı! 1 gram altını olanlar hemen bakın! Yatırımcılara müjde! 9 Ağustos 2022 altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika rakamları bugün de yakından takip ediliyor. Altın fiyatları bugün fırladı. Yatırımcılara müjde! Elinde 1 gram altını bile olan hemen buraya baksın! 9 Ağustos 2022 altın fiyatları..

Elinde altın, dolar ve euro olanlar çabuk bakın! Yatırımcıların gözü kulağı bu haberde! Dakikalar kaldı...

Piyasalar bugün açıklanacak olan ABD enflasyon rakamlarına odaklanmış durumda. Altın, dolar ve euro rakamları bu veriler ile yeniden şekillenecek. Elinde altın, dolar ve euro olanlar çabuk bakın, dakikalar kaldı...

bakırtepe siyanür tehlikesi Haberi

bakırtepe siyanür tehlikesi




Sivas’ın Kangal ilçesindeki Bakırtepe’de Koç Holding’e ait Demir Export firmasının siyanürlü altın madenciliği için aldığı ikinci Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu kararına da yargıdan yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Firmanın daha önce hazırladığı ÇED raporu  Sivas İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Ancak dava sürerken ikinci bir rapor hazırlandı ve buna da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED Olumlu kararı alındı. Bakırtepe Çevre Platformu’nun bileşenleri olan dernek ve meslek odaları, bu kararı da yargıya taşıdı. Sivas İdare Mahkemesi, ise projeye başlanması durumunda telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın savunması alınana kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.


‘YARGIYI ATLATMAK İÇİN’

Dava dilekçesinde projenin mera ve su kaynakları başta olmak üzere yöre insanını olumsuz etkileyeceği, toprağın tahrip olarak tarımsal üretimin duracağı ve yüzde 65’i...