02 / 05 / 2024

Balat Hasköy Köprüsü

Balat Hasköy Köprüsü

Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa – Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından Hasköy – Balat arasına yapılan yeni köprünün bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Erenköy Köprüsü sökülüyor!

İstanbul'u Anadolu’ya bağlayan demiryolunun üzerindeki Erenköy Köprüsü sökülüyor. Kadıköy’ün en önemli iki arteri, Bağdat ve Şemsettin Günaltay (Minibüs) caddelerini bağlayan köprünün kaldırılması nedeniyle Ethem Efendi Caddesi’nin bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Bursa Hasköy-Balat Köprüsü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Bursa-Mudanya karayolu yükünü azaltmayı hedefleyen Hasköy-Balat Köprüsü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.

Balat Hasköy Köprüsü’nde geri sayım başladı!

Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa – Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından Hasköy – Balat arasına yapılan yeni köprünün bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Hendek Ortaköy Köprüsü inşaatında son durum!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Ortaköy Köprüsü’nde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Zeki Toçoğlu, köprünün inşaatındaki son durumu anlattı.

Bursa Balat girişine yeni bağlantı köprüsü geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Yolu üzerindeki önemli noktalardan biri olan Balat’a girişi kolaylaştıracak yeni bağlantı köprüsüyle trafiğe nefes aldıracak.

1994 yılında Valide Sultan Köprüsü hizmete açılmış!

1994 yılında Galata Köprüsü Hasköy ile Ayvansaray arasına monte edilmiş. Necmettin Erbakan, Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, ''Bezmi Alem Valide Sultan'' Köprüsü adıyla hizmete açılmış.

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.

Denizli'deki Koçak Köprüsü yıkıldı!

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde hafta sonu şiddetli yağmur sonrası debisi artan çay, beton köprüyü yıktı. Kufi Çayı üzerine kurulu Çandır Mahallesi ile tarım arazilerine ulaşımı sağlayan Koçak Köprüsü, sel sularına dayanamadı.

1991 yılında tarihi Galata Köprüsü Ayvansaray-Hasköy arasına yerleştirilecekmiş!

1991 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Ayvansaray ile Hasköy arasına yerleştirileceği açıklanmış. Tarihi köprü, Haliç'te yeni yerine kazıklar üzerine yerleştirilecekmiş ve ağır taşıtlar dışında trafiğe açık olacakmış.

Drina Köprüsü restorasyonu bu yıl bitecek!

UNESCO tarafından 2007'de Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve 436 yıldır ayakta kalma mücadelesi veren, adeta zamanın tanığı olan ''Drina Köprüsü''nün onarım çalışmalarının bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü ihalesi bu yıl ortasında başlayacak!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale süreci bu yılın ortasında başlayacak.

Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ihalesi bu yıl yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale sürecinin bu yılın ortasında başlayacağını bildirdi.

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli atılmış!

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılmış. Federal Almanya'dan edilen krediyle inşa edilecek köprü 30 milyar liraya mal olacakmış ve 2.5 yılda tamamlanacakmış.

Balat Hasköy Köprüsü Haberi

Balat Hasköy Köprüsü


Ulaşım yatırımlarıyla kent merkezinin yanı sıra ilçe bağlantı yollarında da trafiği rahatlatacak projelere ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Mudanya yoluna nefes aldıracak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Balat Hasköy bağlantısını sağlayan tarihi köprünün Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘tahribat gördüğü’ gerekçesiyle trafiğe kapatılmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yeni bir köprü kazandırıyor. İnşaat çalışmaları hızla devam ederken, tarihi köprünün yanına yapılan yeni köprü ile Hasköy Balat arası bağlantısı sağlanacak ve böylelikle Mudanya bölgesine ulaşım da kolaylaşmış olacak.


Bağlantı yolları da genişletiliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten ile birlikte yeni köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Kent içi trafiği rahatlatacak çalışmaların yanı sıra ilçe bağlantı yollarının yükünü azaltacak çalışmalara da hız...