12 / 05 / 2024

Bali bey dönüşüm projesi

Bali bey dönüşüm projesi

ANTALYA'da Kanuni Sultan Süleyman hayatı üzerine kurgulanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Malkoçoğlu Bali Bey'in adını taşıyan mahallenin 'kentsel yenileme alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruldu.

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi, depremde 8 saniyede yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri büyük yıkıma neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi depremde sadece 8 saniyede yıkıldı.

Resource Otomotiv Geri Dönüşüm Anonim Şirketi kuruldu!

Resource Otomotiv Geri Dönüşüm Anonim Şirketi Sarıyer'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Loıc Bey-Rozet tarafından kuruldu.

Düzce'nin gündemi kentsel dönüşüm! 

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. 

Sedat Kılınç İnşaat Kayseri'de 2 yılda 3 dönüşüm projesi tamamladı!

Sedat Kılınç İnşaat, iki yıllık sürede Kayseri'de Ahi Evran, Kılınçbey ve Balcıoğlu kentsel dönüşüm projelerinde yaklaşık 72 milyon TL'lik bir maliyetle 239 konutu teslim etti.

Isparta Emre Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Isparta Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi'yle eski mahallelerin yenilenmesi için Emre, Gülcü, Hisar, Sülübey ve Karaağaç mahallelerinde 18 uygulaması yaptı. Emre Mahallesi'nde dönüşüm iptal edilmişti. Mahalle Muhtarı Gürcan Süvay, 200 mahalleliden imza toplayıp yeniden belediyenin kapısını çaldı.

Bursa Hisar'da dönüşüm başlıyor!

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Hasanoğlu, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Seyhan'daki dönüşüm kararına mahalleliyi ikiye böldü!

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Barbaros ve Bey mahalleleri“kentsel dönüşüm” kapsamına alındı. Karar mahalle sakinlerini de ikiye böldü.

Antalya Balbey'de dönüşüm!

Antalya Balbey'de dönüşüm. Burak Özçivit'in canlandırdığı Malkoçoğlu Bali Bey'in adını taşıyan mahallenin 'kentsel yenileme alanı' ilan edilmesi için Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu.

Selçuklu'da kentsel dönüşüm kararlılığı!

Selçuklu da kentsel dönüşüm kararlılığı sürüyor. Selçuklu Belediyesi, tren yolundan başlayıp Beyşehir Çevre yoluna kadar devan eden ve içinde 8 mahalle bulunan bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

Çözüm Kentsel Dönüşüm İnşaat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çözüm Kentsel Dönüşüm İnşaat Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Deniz Bali tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2 Aralık'ta Zeytinburnu, Seyitnizam Mahallesi'nde kuruldu.

Adana'da kentsel dönüşüm kapsamında 1 yılda 1.400 konut yapılacak!

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk: "Bir yılda bin 400 konut" Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Barbaros ve Bey Mahalleri'nde planlanan 5 bin konutluk ikinci adım 'kentsel dönüşüm' çalışmasının başladığını bildirdi...

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm bölgeleri resmen ilan edildi!

Adana Seyhan'da Barbaros ve Bey Mahalleleri kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesi kararı Resmi Gazete'de bugün yayınlandı...

Murat Binark: Kentsel dönüşüm çok önemli!

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark: "Kentsel dönüşüm çok önemli. Şehrin merkezinde herkesin oturmak isteyeceği bölgeleri tamamen yeniden oluşturacak modern bir çevreye kavuşmak gerekiyor" dedi  

Bali bey dönüşüm projesi Haberi

Bali bey dönüşüm projesi

Antalya'da erken dönemlerden itibaren kale dışında gelişen varoş iskanı içinde yer alan Balbey Mahallesi, Sultan II. Bayezıd (1481-1512) dönemi Akıncı beylerinden Malkoçoğlu Bali Bey tarafından yaptırılan Bali Bey Camii çevresinde bir yerleşim alanı olarak gelişti. 


Zaman içinde ismi Bali Bey'den Balbey'e dönüşen, Kaleiçi benzeri yapılaşmanın egemen olduğu bu mahalle, yeni Antalya'nın merkezinde bir ölçüde eski karakterini muhafaza etti. 


DUVAR YAZILARI Balbey Mahallesi'nin kent merkezine temas ettiği noktalarda yüksek yapılar ortaya çıkarken mahallenin içine doğru yürüdükçe bugüne ait olmayan bir yaşam devam ediyor. Arnavut kaldırım döşeli mahallede yürüdükçe yıkıntı evlerin arasında, sol siyasi parti örgütlerin imzasının bulunduğu duvar yazıları görünmeye başlıyor. 


Örgütlerin birbiriyle rekabet halinde yaptıkları 1 Mayıs yazılamaları hala üstü kapatılmadan dururken, Gezi olayları günlerinden kalan sloganlar bahçe duvarlarında yer alıyor. Mahalle...