11 / 05 / 2024

Bali bey mahallesi kentsel dönüşüm

Bali bey mahallesi kentsel dönüşüm

ANTALYA'da Kanuni Sultan Süleyman hayatı üzerine kurgulanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Malkoçoğlu Bali Bey'in adını taşıyan mahallenin 'kentsel yenileme alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruldu.

Kula Belediyesi'nden büyük fırsat! Manisa'da 7 konut satacak! 

Manisa İli Kula Belediye Başkanlığı, Manisa Kula, Bey Mahallesi'nde yer alan 7 adet konutu satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 1 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Konya Beyşehir 413 konut ihalesi 7 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Beyşehir Hacıakif Mahallesi projesinin ihalesini 7 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Mabeyinci Arif Bey Yalısı icradan satılıyor!

T.C. İstanbul 12. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada 4 parselde bulunan Mabeyinci Arif Bey Yalısı'nı 274 milyon 754 bin 571 Türk Lirası bedelle icradan satıyor...

TOKİ'den Konya Beyşehir'e 106 yeni konut! İhalesi bugün!

Konya Beyşehir Üzümlü Mahallesi 106 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Beyşehir 106 konut ihalesi yarın!

Konya İli Beyşehir İlçesi Üzümlü Mahallesi 106 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Konya Beyşehir'e 106 yeni konut müjdesi!

Konya İli Beyşehir İlçesi Üzümlü Mahallesi 106 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 20 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Beyşehir 71 konut ihalesi yarın!

Konya İli Beyşehir İlçesi Huğlu Mahallesi 71 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Konya Beyşehir'e 71 yeni konut müjdesi!

Konya İli Beyşehir İlçesi Huğlu Mahallesi 71 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Beyşehir 71 konut ihalesi 3 Mart'ta!

Konya İli Beyşehir İlçesi Huğlu Mahallesi 71 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 3 Mart 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Beyşehir 71 konut ihalesi 10 Şubat'ta!

Konya İli Beyşehir İlçesi Huğlu Mahallesi 71 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 10 Şubat 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.   

TOKİ Beyşehir 317 konut ihalesi bugün!

Konya İli Beyşehir İlçesi Küçükavşar Mahallesi 3. Etap 317 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Konya Beyşehir 317 konut ihalesi yarın!

Konya İli Beyşehir İlçesi Küçükavşar Mahallesi 3. Etap 317 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Konya Beyşehir 317 konut ihalesi yarın!

Konya İli Beyşehir İlçesi Küçükavşar Mahallesi 3. Etap 317 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Bali bey mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Bali bey mahallesi kentsel dönüşüm

Antalya'da erken dönemlerden itibaren kale dışında gelişen varoş iskanı içinde yer alan Balbey Mahallesi, Sultan II. Bayezıd (1481-1512) dönemi Akıncı beylerinden Malkoçoğlu Bali Bey tarafından yaptırılan Bali Bey Camii çevresinde bir yerleşim alanı olarak gelişti. 


Zaman içinde ismi Bali Bey'den Balbey'e dönüşen, Kaleiçi benzeri yapılaşmanın egemen olduğu bu mahalle, yeni Antalya'nın merkezinde bir ölçüde eski karakterini muhafaza etti. 


DUVAR YAZILARI Balbey Mahallesi'nin kent merkezine temas ettiği noktalarda yüksek yapılar ortaya çıkarken mahallenin içine doğru yürüdükçe bugüne ait olmayan bir yaşam devam ediyor. Arnavut kaldırım döşeli mahallede yürüdükçe yıkıntı evlerin arasında, sol siyasi parti örgütlerin imzasının bulunduğu duvar yazıları görünmeye başlıyor. 


Örgütlerin birbiriyle rekabet halinde yaptıkları 1 Mayıs yazılamaları hala üstü kapatılmadan dururken, Gezi olayları günlerinden kalan sloganlar bahçe duvarlarında yer alıyor. Mahalle...