24 / 07 / 2024

balık körfezi nedir

balık körfezi nedir

Kış turizmini geliştirmek için olta balıkçısı turistleri özendirecek " balık körfezi " çalışmalarına başladıklarını kaydeden Tütüncüoğlu, " Denizden turist de balıkçılar da boş dönmeyecek " dedi

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

Edremit Körfezi'ne 200 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye bünyesindeki ilgili daire başkanlarıyla birlikte Edremit Körfezi’nde yer alan İvrindi, Havran, Edremit ve Ayvalık ilçelerindeki projeler ile altyapı yatırımlarının inşaatlarını denetledi.

Balıkesir Edremit Körfezi'ne 150 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit Körfezi'ne, İller Bankası ve Dünya Bankası desteği ile toplamda yaklaşık 150 milyon TL tutarında yatırım yapacak

Edremit Körfezi'ne 150 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit Körfezine, İller Bankası ve Dünya Bankası desteği ile toplamda yaklaşık 150 milyon TL tutarında yatırım yapacak. İşte Edremit Körfezi'ne yapılacak yatırımlar...

Çevreciler, Marmaris Körfezi'ni kurtarmak için çözüm arıyor!

Yapılan araştırmalarda kirlilik nedeniyle ekolojik dengesi bozulmaya başladığı belirlenen Marmaris Körfezi'ni kurtarmak için çevre derneği çalışma başlattı. Çalışma kapsamında araştırma gemisiyle körfezde keşifler gerçekleştirildi.

Yalova Kapaklı Balıkçı Barınağı imar planı kesinleşti!

Yalova Armutlu ilçesi sınırlarında yer alan Kapaklı Köyü kıyı kesimindeki H21 - b - 05 - d - 3 - b numaralı paftanın bulunduğu alanda, Balıkçı Barınağı amaçlı imar planı kesinleşti.

Kapaklı Balıkçı Barınağı ihaleye çıkacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından Armutlu ilçesinde bulunan Kapaklı Köyü'ne balıkçı barınağı yapımı için ihale projesi gerçekleştirilecek. Barınağın önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak.

Akçakoca Balıkçı Barınağı Çalıştayı'nda mendirek ele alındı!

Akçakoca Kent Konseyi ve Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM), Akçakoca Balıkçı Barınağı Çalıştayı düzenledi. Sözkonusu çalıştayda mendireğin balıkçılık, turizm ve mühendislik açısından önemine değinildi.

Kapaklı Köyü Balıkçı Barınağı 15'de tamamlanacak!

"Yalova ili Armutlu ilçesi Kapaklı köyü Balıkçı Barınağı Amaçlı 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Plafıı ve 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı" Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıdan indirildi.

Bebek Balıkçısı Bulvar 216'da şube açtı!

Her daim İstanbul'un en iyi balıkçıları arasında gösterilen, cemiyet ve sanat hayatından ünlülerin uğrak yeri olan Bebek Balıkçısı, Pendik Marina'nın ardından Ataşehir Bulvar 216'da üçüncü şubesini açmış...

Kapaklı Balıkçı Barınağı projesi ihaleyi bekliyor!

Yalova Kapaklı Balıkçı Barınağı ihaleyi bekliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürü Harun Özmaden'in müjdelediği Armutlu ilçesi Kapaklı köyü Balıkçı Barınağı'nın imar planı askıdan indirildi..

Mersin Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı turizme kazandırılacak!

Mersin Büyiikşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ' Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı Çevresi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi' nin tanıtımı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Kamu ortaklık payı nedir?

Kamu ortaklık payı, İmar planlarında yerleşmenin ihtiyaç duyduğu ortak kullanım alanlarından olan resmi alan, belediye hizmet alanı, kreş, sağlık alanı, sosyal tesis alanı gibi kullanımlar kapsamında düzenleniyor. Peki, kamu ortaklık payı nedir?

balık körfezi nedir Haberi

balık körfezi nedir


Türkiye'nin turizmde öne çıktığı deniz, kum, güneşin yanı sıra su ürünlerinde de zengin bir bölge olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizlerin haricinde, 200'ün üzerinde göl ve yaklaşık 800 baraj gölünde de olta balıkçılığı yapıldığını açıkladı. Dünyada birçok ülke ve kentin bu kaynakları turizm alanında kullandığını ve milyarlarca dolar gelir sağladığını vurgulayan Tütüncüoğlu, ülkemizde bu konuda adım atılmamasının büyük eksiklik olduğunu kaydetti.


"Herkes kazanacak"

Turizm cenneti Çeşme'de bu alanda çalışmalara başladıklarını kaydeden Tütüncüoğlu, "İlçemizin kuzeyinde Ildırı köyünden başlayan, Şifne bölgesinin de dahil edildiği ve Dalyan Koyu'na kadar devam eden adalarla çevrili deniz alanını korunmuş balık denizi yapmak için kolları sıvadık" dedi. İşe bölgedeki balık popülasyonunu korumak ve artırmakla başlayacaklarını vurgulayan Tütüncüoğlu, "Balıkçılıkla geçinenlerin sofralarına daha...