20 / 05 / 2024

Balıkesir çed raporu

Balıkesir çed raporu

Balıkesir'in Gömeç, Ayvalık, Burhaniye ilçesinde altın ve gümüş madenleri açmak isteyen Oremine Madencilik Şirketi'nin projeleri zeytinlik alanlara yakın olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

TOKİ Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir'de Jeoteknik Etüt Raporu hazırlatacak!

Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Balıkesir'de zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi bugün!

Balıkesir İli Altıeylül İlçesinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlatılması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Balıkesir'de zemin etüt raporu hazırlatacak!

Balıkesir İli Altıeylül İlçesinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlatılması Hizmet Alımı İşi ihalesi 2 Ekim 2019 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Konut yatırımcısına en çok kazandıran şehir Balıkesir oldu!

Özel bir araştırma şirketi tarafından Emlak Raporu yayımlandı. 2018 yılında büyükşehir kapsamında yatırımcıya en çok kazandıran il Balıkesir oldu.

Balıkesir'de yapılacak Karakoç Barajı meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde inşa edilecek olan Karakoç Barajı'nın ÇED sürecine ve bölge halkının itirazları meclis gündeminde taşındı..

Emlak fiyatları en çok Balıkesir'de arttı!

Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Ağustos Raporu'na göre, Türkiye'nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok Balıkesir'de arttı.

Balıkesir Süt Ürünleri İşleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

Gönenli Süt ve Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Balıkesir Gönen'e Süt Ürünleri İşleme Tesisi kapasite artışı projesinin yapılmasını planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Balıkesir Dumanca Kağıt Üretim Tesisi'nin ÇED raporuna iptal!

Varaka Kağıt Sanayi A.Ş.'nin Dumanca Mevkii'nde kurmak istediği 'Kağıt Üretim Tesisi ve Enerji Santrali' için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu Balıkesir İdare Mahkemesi iptal etti.

İMO Balıkesir Şubesi Başkanı Gürkan Özcan oldu!

İMO Balıkesir Şubesi'nin 11. Dönem Genel Kurulu, hafta sonu oda salonunda yapıldı. İlk gün faaliyet raporu ve mali raporlar okundu. Oda üyeleri söz alarak düşüncelerini, katılımcılarla paylaştı. Kongrenin ikinci gününde seçimler gerçekleşti.

Balıkesir Emekliler Derneği'ne TOKİ için üyelikler arttı!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Balıkesir Şubesine Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından emekli vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları için TOKİ'ye emir vermesi, üzerine emekliler TÜED'e üye olmak için sıraya girdiler.

Balıkesir Yarka Yetiştiriciliği Tesisi projesinin ÇED toplantısı 25 Şubat'ta!

Balıkesir İli Burhaniye İlçesi'nde yer alan Yarka Yetiştiriciliği Tesisi ve Yumurta Tavukçuluğu Kapasite Artışı Projesi'nin gerçekleşmesine ilişkin ÇED toplantısı 25 Şubat günü 14:00'da gerçekleşecek.

Balıkesir Bandırma Ro-Ro limanı projesi toplantısı 1 Eylül'de!

Balıkesir Bandırma ilçesinde yapılması planlanan Ro-Ro limanı projesine ilişkin ÇED toplantısı 1 Eylül'de yapılacak.

TOKİ Balıkesir Gönen 1.etap Konutları başvuru dönemi başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, TOKİ Balıkesir Gönen 1.etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında 1 adet konut için başvuru dönemi başladı...

Balıkesir çed raporu Haberi

Balıkesir çed raporu

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, kırsal Hacıömerli ve Kubaşlar Mahallesi, Burhaniye ilçesinde kırsal Damlalı Mahallesi ve Ayvalık ilçesinde, Tıfıllar Mahallesi'nde, altın ve gümüş madenleri açmak isteyen Oremine Madencilik Şirketi'nin projeleri iptal edildi.


Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, projelerin iptal edilmesinin nedeninin, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden söz konusu maden alanlarının 'zeytinliklere yakın' olduğu gerekçesiyle olumsuz görüş vermesi olduğu belirtildi.

ÇED TOPLANTISI YAPILAMAMIŞTI


Açıklamada, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nün de görüşünün olumsuz olmasının projenin iptalinde etkili olduğu kaydedildi.


Oremine Madencilik Şirketi'nin, Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden aldığı izinde faaliyet alanı olarak Tıfıllar yerine Ayvalık'ın kırsal Türközü Mahallesi'ni göstermesi, maden alanını da olduğundan daha düşük olarak 12.61 hektar bildirmesi nedeniyle Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı yapılamamıştı.


Maden şirketine karşı çevre köy muhtarları, Ayvalık...