24 / 07 / 2024

balıkesir Kürendere Camisi

balıkesir Kürendere Camisi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki bir caminin kıblesinin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine 50 yıllık hatanın düzeltilmesi için harekete geçildi. Belediye öncülüğünde halkın desteğiyle ve dualar eşliğinde yeni caminin temeli atıldı.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Ankara’da Balıkesir Kültür Evi açıldı!

Ankara’da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Balıkesir Kültür Evi açıldı.

Beylikdüzü Belediyesi Balıkesir Kültür Merkezi'nin yapımını üstlendi!

Beylikdüzü Belediyesi, Balıkesir Manyas Belediyesi tarafından bölgede temeli atılan Kültür Merkezi ve Çok Amaçlı Sosyal Tesis'in yapımını üstlendi. Temeli atılan proje 750 metrekarelik alanda inşa edilecek.

Balıkesir'de 7.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Balıkesir İli, Burhaniye İlçesi, Çayiçi mevkiinde yer alan arsa 7 milyon 300 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan arsa için ihale tarihi 6 Aralık 2018 olarak belirlendi.

Balıkesir Sarıkız Meydanı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız Meydanı'nın inşaatını tamamlıyor.

Balıkesir Belediyesi'nden 90.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Mülkiyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 3 adet arsa toplamda 90 milyon 240 bin TL bedel ile satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkuller; Karesi ve Altıeylül ilçelerinde yer alıyor. 

Balıkesir Belediyesi'nden 4.4 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül İlçesi'nde bir, Karesi İlçesi'nde üç olmak üzere toplamda 4 arsasını ihale ile satışa sunuyor. İhale 16 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Balıkesir'de büyük değişim başladı!

Balıkesir'de bu yıl yüzlerce proje başlayacak.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, şehrin çehresini değiştirecek projeleri tanıttı.

Balıkesir Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni binasında!

Çalışmalarına hız kesmeden devam edecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni hizmet binasına taşındı.

Balıkesir Karesi'de 59 milyon TL'ye satılık 2 arsa! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir  Karesi İlçesi Paşaalanı Mahallesi'nde yer alan 2 arsa toplam muhammen bedeli 59 milyon 665 bin TL olarak satışa çıkarıldı..  

Balıkesir Büyükşehir'den 4.7 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Karesi İlçesi'ne bağlı 3 arsa ihale ile satılıyor. İhale 17 Ocak'ta yapılacak..

Balıkesir Altıeylül'de 60.2 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ilçesindeki 2 arsasını ihale usulü ile satıyor. İhale 1 Kasım'da gerçekleşecek..

Balıkesir’in en büyük konut projesi geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş. (BALTOK)'un Nisan ayında temellerini attığı inşasına başladığı bin 334 konutluk dev projenin tanıtımı Avlu Balıkesir Sergi Salonu'nda yapıldı.

balıkesir Kürendere Camisi Haberi

balıkesir Kürendere Camisi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki bir caminin kıblesinin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine 50 yıllık hatanın düzeltilmesi için harekete geçildi. Belediye öncülüğünde halkın desteğiyle ve dualar eşliğinde yeni caminin temeli atıldı.


Kürendere Mahallesi’nde 1966 yılında inşaa edilen Salihoğulları Camii’nin kıblesinin yanlış yönde olduğu yarım asır sonra anlaşıldı. Cami, halkın isteği üzerine geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Sındırgı Belediyesi öncülüğünde Kürendere Camisi’nin temeli, mahalle hayrıyla ve dualarla atıldı.


Caminin tekrar yapılması için el birliğiyle çalışıp maddi manevi katkıda bulunan mahalle halkına teşekkür eden AK Partili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Son yıllarda bazı hassasiyetlerimizi kaybettik. Kaybettiğimiz bu hassasiyetlerin başında her şeyi birilerinden beklemek, devletten beklemek ya da belediyeden beklemek gibi bir sıkıntılı durumla karşı karşıya kaldık. Hiçbir idarenin tek başına vatandaşı işin içine katmadığı müddetçe başarılı olması...