10 / 05 / 2024

Balıkesir Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi

Balıkesir Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan'ın başkanlığında yapıldı.

Milli Emlak'tan Şubat 2024 fırsatı! Ankara ve Balıkesir'de KDV'den muaf arsa-arazi satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Balıkesir'de yer alan arsa ile araziyi satışa çıkardı. Milli Emlak tarafından paylaşılan detaylara göre arsa ve arazilerin satış ihaleleri 8 Şubat ve 13 Şubat'ta yapılacak.

Balıkesir 3.5 şiddetinde sallandı! Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! SON DAKİKA! 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, ülke genelinden peş peşe deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Sabah saat 08:33 sıralarında Balıkesir sallandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremi yorumları. İşte ayrıntılar...

Balıkesir Büyükşehir tam beş adet arsa satıyor! 6 taksitle arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül'de yer alan beş adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların satış ihalesi 1 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Balıkesir Susurluk başvuruları 21 Şubat'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Balıkesir Susurluk projesi için başvuru dönemi 21 Şubat tarihinde başlıyor.

TOKİ Balıkesir Balya 116 konut ihalesi 25 Şubat'ta!

Balıkesir ili Balya ilçesi 116 adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi 25 Şubat 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Balıkesir'de mahalleliler köprüsünü istiyor!

Balıkesir'de bir mahalleye giden yol üzerindeki köprü belediye tarafından yenisi yapılmak için yıkıldı. Şubat ayında başlanan inşaat durdu, mahalleliler köprünün bir an önce açılmasını istiyor. 

TOKİ'den Balıkesir'e 160 konut!

2023 hedefi 1 milyon 200 bin konut olan TOKİ Balıkesir Dursunbey Üçeylül projesi için düğmeye bastı, projenin ihalesi 22 Şubat 2018'de saat 14:30'da gerçekleştirilecek.   

Balıkesir Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçimleri yapıldı.

Balıkesir Edremit'in imar sorunu çözüldü!

Balıkesir Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Kamil Saka, toplantıda imar planı ile ilgili bilgiler verdi.

Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi'ndeki imar itirazları kabul edildi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan'ın başkanlığında yapıldı.

Balıkesir Alibey Adası imara mı açılıyor?

Balıkesir Ayvalık'taki Alibey Adası’nın bir bölümü olmak üzere toplam 72 doğal SİT alanındaki mutlak koruma alanlarının yapılaşmaya açılması planlanıyor. Ayvalık Belediye Meclisi plana karşı çıktı.

Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi özel proje alanı ilan edildi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 1/5000 ölçekli revizyon-ilave nazım imar planında Küçük Sanayi Sitesi’nin Stratejik Merkez Özel Proje Alanı olarak belirlendiği açıklandı. Küçük Sanayi Sitesi esnafı düzenlemeyi eleştirdi.

Balıkesir Altıeylül'de 45 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Altıeylül ilçesinde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. İhaleleri 8 Şubat'ta gerçekleştirilecek arsaların toplam bedeli 45 milyon bin TL olarak belirlendi.

Balıkesir Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi Haberi

Balıkesir Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi


Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan’ın başkanlığında yapıldı. Yoklama ve açılışın ardından 2. Birleşimin tutanak özeti okundu. Toplantıda meclis gündeminde yer alan ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşülerek meclisin onayına sunuldu.


EVSEL KATI ATIK ÜCRETİNİ KİRLETEN ÖDEYECEK

Meclis toplantısında ilçe belediyelerine ait 2017 Yılı Evsel Atık Ücret Tarifesi ile ilgili Tarife Komisyonu raporları görüşüldü. Rapor hakkında meclis üyelerine bilgi veren Tarife Komisyon Başkanı Mehmet Birol Şahin, halk arasında çöp toplama ücreti olarak bilinen, Evsel katı Atık Ücretlerinin “Kirleten öder, kirletmeyen ödemez” ilkesine göre belirlenmesine karar verildiğini söyledi. Şahin, “Yönetmeliğe göre Evsel katı Atık Ücretleri belirlenirken tam maliyet ve kirleten öder esası kullanılır. Katı atık demek çöp çıkarmak demek. Çöp ücreti alıyorsunuz insanlardan. Yönetmelikte...