18 / 05 / 2024

Balıkesir turizm alanlarının kentsel dönüşüm

Balıkesir turizm alanlarının kentsel dönüşüm

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu'nda, "Turizm Alanlarında Kentsel Koruma ve Dönüşüm" konulu bir panel düzenlendi. Paneli çok sayıda mimar, mühendis ve katılımcı takip etti.

Balıkesir Emlak Konutları'nın değeri 1 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir Emlak Konutları'nın değerini açıkladı. İşte o dev projenin 2023 yıl sonu değeri...

Balıkesir Emlak Konutları ön talep topluyor! Emlak Konut GYO'dan 415 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir projesinde ön talep dönemi başladı. Balıkesir Emlak Konutları'nda 415 adet konut ve 29 adet ticari ünite yer alıyor. 

Emlak Konut GYO Balıkesir projesinin ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Balıkesir Altıeylül projesinin ruhsatını aldığını belirtti. 

Yörsan'ın Balıkesir’deki fabrikası 230.5 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Susurluk İcra Dairesi, Yörsan'ın Balıkesir’deki fabrikasını 230 milyon 550 bin 944 TL'ye satıyor.

TMSF, Bank Asya'nın Balıkesir'deki fabrikasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Balıkesir Karesi'de yer alan fabrikasını satışa çıkardı.

Balıkesir Üniversitesi işletmecilerinden 3 ay boyunca kira almayacak!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), kampüs bünyesinde faaliyet gösteren ticari işletmecilerden 3 ay boyunca kira almayacağını açıkladı.

TOKİ Balıkesir Karesi 2019 kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Karesi projesinde yer alan konutların kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

Balıkesir'de ev ve arsa satın alma bahanesiyle dolandırıcılık!

Balıkesir'de ev ve arsa satın alma bahanesiyle birçok vatandaşı dolandırdığı iddia edilen kişi nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafınca tutuklandı.

Balıkesir'de mera alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündeminde!

Balıkesir ilindeki tarım, çayır ve mera arazilerine yönelik veriler arasındaki farklılıklar ve mera, yaylak ve otlak alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yatırımcıların yeni gözdesi Balıkesir!

Tarımı, sanayisi, turizmi ve ulaşım ağındaki önemli kavşak noktalarıyla yatırımcıların gözü Balıkesir’de. Sadece yerli firmalar değil yabancılar da yatırım için burayı tercih ediyor. 

Balıkesir Dursunbey TOKİ 160 konut ihalesi bugün!

Balıkesir İli, Dursunbey İlçesi Üçeylül Mahallesi 160 Adet Konut ve1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Balıkesir Dursunbey 160 konut ihalesi yarın!

Balıkesir İli, Dursunbey İlçesi Üçeylül Mahallesi 160 Adet Konut ve1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Yatırımcının yeni adresi Balıkesir çok hızlı büyüyor!

İstanbul-İzmir ve Kınalı-İzmir otoyolları bu şehirde birleşecek. Marmara Bölgesi'nin en yeni lojistik üssü. Ulusal ulaşım ağının en son kavşak noktası. Yatırımcının yeni adresi Balıkesir çok hızlı büyüyor...

Balıkesir turizm alanlarının kentsel dönüşüm Haberi

Balıkesir turizm alanlarının kentsel dönüşüm

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi tarafından, Balıkesir 2. Kent Sempozyumu kapsamında, "Turizm Alanlarında Kentsel Koruma ve Dönüşüm" konulu bir panel düzenlendi.


Edremit Belediye Meclisi salonundaki panele Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı M.Osman Aydın, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal konuşmacı olarak katıldı. Panelin yöneticiliğini ise odanın Balıkesir şubesi eski başkanlarından Tevfik Aykul yaptı.


İlk olarak konuşan Başkan Uysal, 1994-1999 yılları arasında da Burhaniye Belediye başkanlığı görevinde bulunduğunu belirterek, "Bizim belediyeler olarak görevimiz, insanların şehrimize gelip ziyaret etmelerini sağlamak. Bulunduğumuz yörelerle ilgili çalışmalar yapıyoruz ancak şehirlerimizi kaybetmek istemiyoruz ama insanlar illâ gelsin de nasıl olursa olsun diyemeyiz." dedi. Başkan Saka ise şehirlerin kimliksiz geliştiğini belirterek, dönüşümün dokuyu koruyarak yapılması gerektiğine dikkat çekti. Saka, "Kentsel dönüşüm, son yıllarda Türkiye'de...