02 / 05 / 2024

balıkesirde evi sel bastı

balıkesirde evi sel bastı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle, bağlı Sarıköy beldesindeki yaklaşık bin konutu su bastı...

Dolar kahini Selçuk Geçer neyin fırlayacağını neyin çakılacağını açıkladı!

Selçuk Geçer, evi ve arabası olanlara uyarılarda bulunarak, doların gidişatı için de tarihi uyarılar yaptı.

Doların 35 TL olacağını söyleyen Dolar Kahini Selçuk Geçer arabası ve evi olanları acil uyardı! Kırmızı alarm

Dolar kurunun 35 TL olacağını söyleyen Dolar Kahini Selçuk Geçer, evi ve arası olanlar için acil uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar...

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!

Sinop'ta 35 sene önce heyelan sonrasında vatandaşların yaşaması için inşa edilen 40 adet afet evi yaşanan sel felaketinden sonra yıkıldı.

İzmir depreminde evi yıkılan aileye güçlendirme kredisi verildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Ankara’da Balıkesir Kültür Evi açıldı!

Ankara’da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Balıkesir Kültür Evi açıldı.

Konya Selçuklu'ya iki yeni tesis müjdesi!

Selçuklu’ya eğitim ve sağlık alanında iki önemli tesis inşa edilecek. Sille’ye kazandırılacak 12 Derslikli Okul ve Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüs alanına yapılacak hasta konuk evi imzalar atıldı.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı!

Selçuk Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Evi’nde ilk kurslar verilmeye başlandı.

Ece Erken Çeşme'den alacağı yeni evi buldu!

Sunucu Ece Erken, Çeşme'de yeni alacağı evi buldu. Alaçatı'da milli futbolcular Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'la 3 senedir komşu olan Erken, Çeşme'den vazgeçmeyeceğini ve yeni satın alacağı yazlıkta karar kıldığını söyledi.

Orhan Bıçakçıoğlu'ndan sel eleştirilerine yanıt!

Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü'nde meydana gelen sel ve heyelan felaketi sonrasında çamur ve balçıkla kaplanan ilçede temizlik çalışmaları aralıksız sürerken teleferik projesi nedeniyle eleştirildi.

Adana Çukurova'ya Kadın Sohbet evi inşa edildi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'de bir ilk olan 'Kadın Sohbet Evi'nin tamamlandığını belirtti. Çetin, Hasan Balıkçı Parkı ile Can Çocuk Parkı'nın yenilenme çalışmalarının da son aşamaya geldiği söyledi.

Kızılay'ın en büyük binası Balıkesir'e yapılıyor!

TÜRK Kızılay'ı Balıkesir şubesinin yapımına başladığı Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nin inşaatı Türkiye'deki Kızılay binaları arasında en büyük yapı olacak.

balıkesirde evi sel bastı Haberi

balıkesirde evi sel bastı

Balıkesir'in birçok ilçesinde sağanak, yol, konut, alt yapı ve tarım arazilerinde zararlara yol açtı.

Sağanak, Dursunbey ve Gönen ilçeleri ile çevresi ve bağlı yerleşim birimlerinde daha fazla etkili oldu. Gönen'e kısa sürede metrekareye 10,2 kilogram, Manyas'a ise 19,6 kilogram yağış düştü.

Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, ''felaket yağmur olduğunu'' belirterek, bir anda beldenin sular altında kaldığını söyledi.


Köprülerin ve yolların zarar gördüğünü, alt yapının çöktüğünü ifade eden Yeşildağ, şunları kaydetti:

''Kaldırım taşları söküldü, büyük zarar oluştu. Beldemizde 3 bin konut var ve bunların binini su bastı. Yıkılma yok ancak bin konutta eşyalar zarar gördü. Araçlarda hasarlar var. Tek tesellimiz can kaybının ve yaralananın olmaması. Çeltik tarlaları da yağışın oluşturduğu selden zarar gördü.''


Yeşildağ, yağışın ardından hemen çalışmalara başladıklarını dile getirerek, ''Evlere dolan suları boşalttık,...