07 / 05 / 2024

balkan kayak şampiyonası erciyes

balkan kayak şampiyonası erciyes

2014 yılı Balkan kayak Şampiyonası için Erciyes'te 9 konaklama tesisinin temeli düzenlenen törenle açıldı. Erciyes Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseski, Erciyes'teki yatak kapasitesinin 6 binlere çıkacağını belirtti..

Kartalkaya'da kayak merkezleri doldu!

Bolu'da etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezinde kar kalınlığı bir metre 30 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinde bulunan pistlerin tamamında kayak yapılmaya başlandı.

Yıldız Dağı kayak turizmine hazırlanıyor!

Sivas Valisi Alim Barut ve bazı protokol üyeleri, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulundu.Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.

Ilgaz ve Kartalkaya'da kayak sezonu başladı!

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, "Kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından bölgede kayak sezonu açıldı. Yılbaşının yaklaşmasıyla oteller doldu, işletmeciler durumdan memnun" dedi.

Türkiye kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada!

Türkiye'de 10 yıl önce Aralık-Ocak-Şubat aylarında 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu rakam 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. Ayrıca raporda Türkiye'nin kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada yer aldığı da kaydedildi.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

Kayak merkezlerinde son durum!

En fazla kar kalınlığı 33 santimetreyle Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, en düşük ise 8 santimetreyle Çankırı'daki Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde ölçüldü. İşte Kayak merkezlerinde son durum...

Yılbaşında tatilcilerin rotası kayak merkezlerine çevrildi!

Yılbaşında tatilcilerin rotası kayak merkezlerine çevrildi. Kış turizminin gözde merkezlerinde tatilini geçirmek isteyenler, erken rezervasyon kampanyaları ile yüzde 25 - 30 indirim ile tatil yapabiliyor.

Kayak merkezlerindeki doluluk oranı yılbaşı gelmeden yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'deki otellerde yılbaşına sayılı günler kala doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Uludağ'da kar kalınlığı 28, Kartalkaya'da ise 50 santimetreye ulaştı...

Saraybosna'da kayak turizmi başladı!

Saraybosna yakınlarında yer alan Byelaşnitsa'daki kayak merkezinde sezon açıldı. 1984 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı kayak merkezlerinden birinin bulunduğu Byelaşnitsa'da, kayak sezonunun başlaması dolayısıyla düzenlenen törene çok davetli katıldı

Türkiye kayak turizminde ilerleme kaydediyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TURSAB) kış turizmi raporuna göre, sömestr döneminde kayak keyfinin maliyeti Kartalkaya'da 5 gecelik 3.200 lira, Fransa Alpleri'nde ise uçak bileti dahil 4 bin lira.

Erzurum ve Kars'ta kayak sezonu açıldı!

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında olan Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı ile Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de, hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar pistleri doldurdu. Pistleri dolduran kayak severler, snowboard ve kayak yaptı, kızak

Kartalkaya'da kayak sezonu açıldı!

Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak sezonunun geç de olsa açıldığını belirterek, "Pistlerimizde yapay kar sistemi çalışıyor.Dün yağan karla pistlerimizde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı'' dedi.

Sinpaş Altınoran'da Kayak Vadisi inşa ediyor!

Sinpaş, Türkiye'nin temalı en büyük yaşam projesi olan Altınoran'da Kayak Vadisi inşa ediyor. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, "Tüm Ankaralılar'a 4 mevsim kayak yapabilecekleri merkez sunacağız'' dedi.

balkan kayak şampiyonası erciyes Haberi

balkan kayak şampiyonası erciyes

ERCİYES'TE 9 konaklama tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Konaklama tesislerine bugüne dek yapılan 100 milyon euroluk yatırım ile 2014 yılı Balkan kayak Şampiyonası için bir adım daha atılmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 2014 yılında Balkan Kayak Şampiyonasının Erciyes'te yapılacağını, böylesi tesisler yapılması halinde önemli şampiyonaların alınabildiğini söyledi. Özhaseki, "Erciyes'te şu an 800'lerde olan yatak kapasitesi 6 binlere çıkacak"...