28 / 04 / 2024

Yıldız Dağı kayak turizmine hazırlanıyor!

Yıldız Dağı kayak turizmine hazırlanıyor!

Sivas Valisi Alim Barut ve bazı protokol üyeleri, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulundu.Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.



Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.


Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve bazı protokol üyeleri, Yıldız Dağı'nda incelemelerde bulundu.


Vali Barut, incelemeler öncesinde tesiste yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Sivas için çok önemli olduğunu belirterek, "Sivas halkıyla kurum ve kuruluşların birlikteliği sonucu Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ortaya çıktı. Bundan dolayı sevinçliyiz, halkımız bundan istifade edecek, istifade ettikçe de biz hizmet etmiş olma duygusunu tadacağız" dedi.


Barut,  Sivas'ın kış sporlarıyla turistlere hizmet vereceğini söyledi.


Ayhan da Yıldız Dağı'nın turizm merkezi ilan edilmesiyle 1991 yılında çalışmalara başlandığını hatırlatarak, bölgede her yıl düzenli olarak kar ölçümlerinin yapıldığını ve çığ etüt raporunun hazırlandığını belirtti.


İlgili kurum ve kuruluşlardan verilerin toplandığını ve görüşler alındığını anlatan Ayhan, "Yıldız Dağı'nda kış sezonu kasım-nisan ayı sonu arasındaki dönem olmak üzere yaklaşık 5 aydır. Kar yağışının yetersiz olduğu dönemlerde ise suni kar sistemiyle kayak yapılmasına olanak sağlanacaktır" diye konuştu.


Yapılan tesisle bölgede kış turizmini geliştirmeyi ve çeşitliliği arttırmayı hedeflediklerini belirten Ayhan, Sivas ve yakın çevresindeki yerleşim yerlerine yaz kış hizmet verecek günübirlik rekreasyon alanı oluşturarak bölge ekonomisine katkı sunmayı planladıklarını söyledi.


Ayhan, bölgede 2015 yılında yapılacak çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:


"Suni kar sistemleri, teknik ve idari merkez binası, pistlerin yeşillendirilmesi, çevre düzenlemesi, bungalov ev yapımı (40 adet), otopark, yol ıslah çalışmaları, eğitim programları ve futbol sahalarının yapılması gibi çalışmalarımız olacak."


Barut ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra telesiyeje binerek Yıldız Dağı'ndaki çalışmaları inceledi. 


AA


Geri Dön