29 / 04 / 2024

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde çalışmalar sürüyor!

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde çalışmalar sürüyor!

Geçen sezon faaliyete başladığı ilk günden itibaren kayak severler tarafından büyük ilgi gören Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.



Merkezde yaklaşık 100 yataklı otel, 2 büyük günü birlik tesis, 2 kütük ev, buz park, otopark, tesislerin çevre düzenlemesi, teknik idari bina ve yapay karlama sistemi büyük ölçüde tamamlandı. Öte yandan kayak merkezinde çevre ve pist aydınlatma sistemlerinde de büyük yol kat edildi.

Bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ni cazibe merkezi haline getirmek ve Sivas’ın turizm alt yapısını güçlendirmek için hummalı bir şekilde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Geçen yıl mekanik tesislerin tamamlanması ile birlikte kayak severlere proje bitmeden hayır diyemediklerini ve kısmi olarak hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Genel Ayhan, "Geçtiğimiz kayak sezonunda merkezin işletilmesinde tecrübe kazanmak için idare olarak sezon açılışını gerçekleştirdik. Günübirlik tesisler, otel inşaatları, teknik idari bina, yapay karlama sistemleri ve çevre düzenlemelerini tamamlayarak inşallah yeni kayak sezonunda vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek için uğraşıyoruz" dedi.

Yıldız Dağı’nın hava şartlarından dolayı yılın belli bir zaman diliminde inşaat yapmaya elverişli olduğuna ve bölgedeki çalışmanın zorluğuna dikkati çeken Ayhan, "Kayak severlere yeni sezonda hizmet vermek ve inşaatlarımızı tamamlamak için 300 personelle çalışıyoruz. Son 3 yılda Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne yapılan yatırımlarımızın tamamlanması ile birlikte Sivas ili ülkemizin önemli bir kayak merkezi haline gelecektir. İlgili bakanlıklar ile İdaremiz Yıldız Dağına sözleşmeye bağlı işler için 82 Milyon 500 Bin TL harcama gerçekleştirecektir. Ayrıca merkezi her mevsim vatandaşlarımızın hizmetine sunmak amacıyla hayata geçirilecek olan yamaç evler başta olmak üzere planlanan diğer projelerin hayata geçmesi ile birlikte Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne toplam 100 Milyon TL yatırım yapılacaktır" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön