07 / 07 / 2024

balon pilotluğu kursu

balon pilotluğu kursu

KAPADOKYA'DA geçen yıl düşen sıcak hava balonu nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybetmesi turizm sektörüne ders oldu. Balon pilotlarından sonra şimdi de yerde onları takip eden ekibe sertifika alma zorunluluğu getirildi...

ŞOK 22-25 Haziran 2024 yeni aktüel kataloğu yayımlandı! ŞOK'ta vantilatör, balon lamba, duvar tipi klima indirime girdi!

Perakende devi ŞOK 22-25 Haziran 2024 yeni aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK'ta bu hafta vantilatör, balon lamba, duvar tipi klima indirime girdi.

IMF'den emlakta balon tartışmasına son nokta!

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Türkiye'de tartışmalara neden olan “emlak balonu” oluşup oluşmadığına dair açıklama yaptı. Emlakta balon olduğunu ve hanehalkı güvencesinin balonun şu an patlamasını engellediğini belirtti.

Konutta balon nedir?

Balon nedir? Piyasalarda balonlar uçuşup duruyor. iyi de nedir bu balon? Kimler şişirir? Söner mi? Patlar mı? Uçar mı? Aslında çok basit bir tanımı var. Eğer piyasanın olması gerekenden çok daha pahalı olduğunu düşünüyorsanız, balon der geçersiniz.

Konut fiyatları artmaya devam edecek mi?

Türkiye'de konut fiyatları son birkaç yılda keskin artış gösterdi buna bağlı olarak fiyatlarda balon olduğu konuşulmaya başlandı. Fiyatlar artmaya devam edecek mi, vatandaş ev sahibi olabilecek mi?

İzmir Urla kırsal turizm ile canlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji ve Urla Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ve geçtiğimiz aylarda yoğun katılımla Urla'nın merkezinde gerçekleşen "Ev Pansiyonculuğu Kursu" bu kez Urla'nın Barbaros Köylüsüyle buluştu.

Münir Özkök: İnşaatta balon yok!

Türkiye'nin Ortadoğu'nun en istikrarlı ülkesi olduğunu vurgulayan Mar Yapı'nın ortağı Münir Özkök, ülkenin geleceğini çok iyi gördüğünü söyledi. Özkök, "İnşaatta balon yok. Sektör hızlı koştu, şimdi biraz nefes alıyor" dedi..

Konutta alt-orta segmentte balon yok!

TOKİ Başkanı Ergün Turan: "Bizde balon yok, talep patlaması var, bizim segmentimizde" ?"Özellikle belli segmentlerde, bizim uğraştığımız orta gelir seviyesine kadar olan segmentlerde asla ve kata bir balon olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Ergün Turan: Konutta balon yok!

TOKİ Turan, TOKİ'nin ürettiği konut segmentinde 'balon' değil talep patlaması olduğunu belirterek, "Özellikle belli segmentlerde, bizim uğraştığımız orta gelir seviyesine kadar olan segmentlerde, asla ve kata bir balon olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Ergün Turan: TOKİ'de balon yok, talep patlaması var!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konutta 'balon' oluştuğu söylentilerine cevap verdi. Başkan Turan, TOKİ'nin ürettiği konutlara, birçok bölgede büyük ilgi olduğunu vurguladı..

Ergün Turan: Konutta alt-orta segmentte asla balon yok!

TOKİ Başkanı Turan, TOKİ'nin ürettiği konut segmentinde ''balon'' değil talep patlaması olduğunu belirterek, "Özellikle bizim uğraştığımız orta gelir seviyesine kadar olan segmentlerde asla ve kata bir balon olduğu kanaatinde değilim" dedi..

Mehmet Ergün Turan: Bizde balon değil talep patlaması var!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, konut sektörünün darboğaz yaşadığı ve balon oluştuğu yorumlarına “Bizde ciddi talep patlaması var” sözleriyle yanıt verdi. Turan, orta ve alt gelir grubu için inşa ettikleri konutlara yoğun talep olduğunu söyledi

Uğur Dumankaya: Konut arzında balon oluşabilir!

Kentsel dönüşümün etkisiyle inşaattaki canlanmanın süreceği sinyali Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'ten geldi. Dumankaya İnşaat Başkanı Uğur Dumankaya fiyatlarda değil, konut arzında balon oluşabileceğini söyledi.

Türkiye yerli uçak üretimi için atağa kalkıyor!

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi. Bu araçlar, tasarımından tüm parça ve elektronik aksamına kadar her şeyi yerli yapılacak. Parça üretimine katkı sağlamak isteyen Türk firmaları da teşvik ile desteklenecek.

balon pilotluğu kursu Haberi

balon pilotluğu kursu

Kapadokya'daki balonları, eğitimli yer ekibi takip ediyor. 1 Mayıs itibarıyla sertifikası olmayan çalışamayacak. 100 lira verip 1 hafta ders alacak 600 kişi aranıyor. 


KAPADOKYA'DA geçen yıl düşen sıcak hava balonu nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybetmesi turizm sektörüne ders oldu. Balon pilotlarından sonra şimdi de yerde onları takip eden ekibe sertifika alma zorunluluğu getirildi. 1 Mayıs itibarıyla sertifikası olmayanlar bu sektörde çalışamayacak. 


1 Nisan'da başlayacak MEB ve Sivil Havacılılık Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenecek kurslar düzenlenecek. 1 haftalık kurslarda yer ekibine eğitim verilecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavı kazananlar havadaki balonları yerden takip etme hakkı veren sertifikaya sahip olacaklar. Sınavı kazananlar aylık bin ila bin 500 lira arasındaki maaşlarla işbaşı yapacaklar. 


LİSANS YOKSA İŞ YOK! 


Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki Kapadokya Kaya Balloons Balon Uçuş Eğitim Okulu'nun yöneticisi...