15 / 05 / 2024

bandırma termik santral ne zaman inşa edilecek

bandırma termik santral ne zaman inşa edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bandırma'nın Şirinçavuş'da kurulması planlanan termik santralle ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu. Proje daha önce halkın tepkisi üzerine iptal edilmişti.

Bandırma Termik Santrali projesi karar alınmadan sonlandırıldı!

Balıkesir’de Bandırma ilçesi Şirinçavuş Köyü sınırları içinde kurulmak istenen 1600 MWm gücündeki kömüre dayalı termik santral projesinin ÇED süreci, proje hakkında olumlu veya olumsuz karar alınmadan sonlandırıldı.

Bandırma Şirinçavuş'ta yapılacak termik santral için eylem yapıldı!

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Şirinçavuş Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santralin ÇED toplantısı mahalle kahvesinde gerçekleştirilirken, termik santrale karşı olan vatandaşlar ise toplantının yapıldığı alanda termik santrale karşı eylem yaptı.

Bandırma Kent Konseyi termik santral için toplandı!

Bandırma Kent Konseyi, Şirinçavuş Mahallesi’nde termik santralle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bandırma Termik Santrali projesinin toplantısı 10 Aralık'ta!

Balıkesir Bandırma'da bulunan Bandırma Termik Santrali, Kül Düzenli Depolama Tesisi, Derin Deniz Deşarjı ve İskele projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 10 Aralık 2015 günü saat 11:00'de gerçekleşecek.

Bandırma'ya termik santral inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bandırma'nın Şirinçavuş'da kurulması planlanan termik santralle ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu. Proje daha önce halkın tepkisi üzerine iptal edilmişti.

Bandırma Şirin Çavuş Mahallesi arazileri kamulaştırılacak!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Şirin Çavuş Mahallesi arazileri kamulaştırılacak. Şirin Çavuş Mahallesi’ndeki 20 bin 600 metrekare alanın liman ve mal deposu yapılması konusunda kamulaştırma kararı alındı.

Balıkesir Bandırma Edincik TOKİ aylık taksitleri!

Balıkesir Bandırma Edincik TOKİ aylık taksitleri 681,03 TL'den başlıyor. Başvuru süreci 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek olan projede 26 adet konut açık satışa sunuluyor.

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap başvuruları bugün başlıyor. Dairelerin 3+1 olarak dizayn edildiği projenin ödeme planı kapsamında 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap TOKİ son başvuru tarihi!

Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap TOKİ son başvuru tarihi 31 Aralık 2015 olarak belirlendi. Aylık taksitlerin 681,03 TL'den başladığı projede 3+1 şeklinde tasarlanan konutlar bulunuyor.

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap başvuruları nasıl yapılacak?

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap'ta 26 adet konut açık satışa çıkarılıyor. Projede 106,47 metrekare büyüklükte konutlar yer alıyor. Peki TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap başvuruları nasıl yapılacak?

Balıkesir Bandırma Edincik TOKİ Evleri başvuruları!

Balıkesir Bandırma Edincik TOKİ Evleri başvuruları için son gün 31 Aralık 2015. Satış işlemlerini T.C Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap başvuruları 2015!

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap'ta 3+1 olarak tasarlanan daireler satışa çıkarılıyor. Projede 681,03 TL'lik taksitlerle ödeme yapılabiliyor. İşte TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap başvuruları 2015 detayları...

Balıkesir TOKİ Bandırma Edincik 2. Etap başvuru dönemi!

Balıkesir TOKİ Bandırma Edincik 2. Etap başvuru dönemi 16 Kasım 2015 tarihinde başlayacak. Ödemeleri 120 ay vade imkanı ile yapılabilen projede 3+1 olarak tasarlanan konutlar yer alıyor.

bandırma termik santral ne zaman inşa edilecek Haberi

bandırma termik santral ne zaman inşa edilecek

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinden başlayarak Balıkesir'in Bandırma ilçesine kadar olan sahil bandında açılan termik santrallere yenileri ekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bandırma'nın Şirinçavuş köyüne kurulması planlanan termik santralle ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu.


Ankara merkezli Bahçepınar Enerji Üretim ve İnşaat AŞ tarafından, Şirinçavuş köyünde 1 milyar 600 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek projeyle termik santral, kül düzenli depolama tesisi, derin deşarj ve iskele yapılacak. Yılda 12 bin 600 gigavat (GW) brüt elektrik üretim yapması planlanan santralde ana yakıt olarak yılda 3 milyon 721 bin 179 ton ithal kömür kullanılacak. Santralde yardımcı yakıt olarak da doğalgaz kullanılacak. Termik santralde kullanılacak olan kömür Rusya, Güney Amerika, Endonezya ve Güney Afrika ülkelerinden ithal edilecek. 96 ayda bitirilmesi hedeflenen termik santralin ömrü...