19 / 05 / 2024

banka faizleri yükseldimi

banka faizleri yükseldimi

Merkez Bankası'nın son toplantısında piyasa beklentilerini aşan 200 baz puanlık faiz artışı mevduat faizlerinde beklenen hareketi beraberinde getirdi. Bu durum karşısında bir hafta önce yüzde 13-14 seviyesinde tuttuğu faiz oranını yüzde 17-18’e çıkaran bankalar oldu.

Dolarını bozdurana kara haber! Fransa merkezli dev banka duyurdu! Yıl sonunda dolar tam tamına bu kadar olacak!

Fransa Merkezli küresel banka BNP Paribas, doların yıl sonunda geleceği seviyeyi açıkladı. Dolarlarını satanlar yandı. İşte 2024 yıl sonunda doların geleceği seviye...

Konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Ev alma hayali kuranlar dikkat!

Yeni ev alacaklar ve konut yatırımı yapacaklar, fiyatların düşüp düşmeyeceğini merakla araştırırken, konut kredisi faizlerinin de nasıl seyredeceği merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Bu durumda ev alınır mı? İşte vatandaşların yorumları...

Mevduat faizleri yüzde 57'ye çıktı! En yüksek faizi hangi banka veriyor? İşte 1 milyon TL'nin banka banka faiz oranları!

Yastık altında parası olan vatandaşlar bankaların mevduat faizlerini merak ediyor. Peki en yüksek faizi hangi banka veriyor? İşte banka banka faiz oranları 26 Mart 2024...

Banka banka mevduat faizleri yükseldi! 2 milyon TL'nin 1 aylık getirisi ne kadar oldu?

Yılın başında düşüşe geçen mevduat faizleri, son günlerde yönünü yukarı doğru çevirmiş durumda. Buna göre, bankaların aylık mevduata uyguladığı ortalama senelik faiz oranı yüzde 49'a kadar çıktı.

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Faizler 20 yılın zirvesinde! 2 milyon liranın 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen mevduat faizleri yüzde 46'yı aşarak 20 yılın zirvesine çıktı. Peki 2 milyon TL'nin 3 aylık faiz getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz oranları...

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Mevduat faizleri yüzde 46'ya dayandı! Bankada parası olanlar dikkat!

Mevduat faizlerinde görülen hareketlenme geçtiğimiz hafta da devam etti. Mevduat faizlerinde 1-3 ay arası vadeli mevduat faizleri yüzde 46'ya dayandı. 

Litus İstanbul'da yüzde 40 peşin 36 ay vade fırsatı! Kefilsiz, banka kredisiz sıfır ev satılıyor! 

İş GYO ve Tecim iş birliğiyle Altunizade’de inşa edilen Litus İstanbul projesindeki konutlar kefilsiz, banka kredisiz, yüzde 40 peşin, 1,79 faiz oranı ve 36 ay vade imkânıyla satışa sunuldu.

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

Bankalarda büyük deprem, mevduat faizleri düşüyor! Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'tan flaş karar!

Bankalardan flaş karar geldi. Kamu bankalarında yüzde 41 olan Türk Lirası mevduat faizleri yüzde 38’e kadar geriledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! Ticari kredi faizleri mayıs ayından bu yana üçe katlandı!

Tüketici ve ihtiyaç kredilerindeki ortalama faiz, eylülün son haftasında yüzde 60 seviyelerine dayandı. Ticari kredilerdeki faiz ise seçimlerin yapıldığı mayıs ayının ardından üçe katlandı.

banka faizleri yükseldimi Haberi

banka faizleri yükseldimi

Politika faizinin yüzde 17'ye yükselmesinin ardından kasım ayında yüzde 13-14 seviyelerinde olan mevduat faizleri de hareketlendi. Sayılı banka ile sınırlı olmakla birlikte faizler aralık ayında yüzde 18'e kadar çıkmıştı fakat, Merkez Bankası'nın hamlesinden sonra büyük ölçekli bankalar da rekabete katıldı. Böylece, 32 gün vadeli TL mevduata verilen %17-% 18 faiz seviyesi genele yayıldı. Bazı bankaların yüzde 19'lu oranları verdiği de söylentiler arasında. MB'nin zorunlu karşılıklar için kredi büyümesi şartını da kaldırması mevduat faizlerinin tırmanmasında etkili oluyor.

Tezgâh altı oranlar devrede

Sözcü Gazetesi'nden  Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; faizlerin yükseldiğini gören vatandaş, bankasından yüksek faiz talep etmeye başlayınca ‘artı puan' denilen tezgâh altı oranlar da devreye girince mevduat yarışı kızıştı. Geçen haftaya kadar yüzde 13-14 bandında faiz veren bankalar müşteri kaybetmemek için faizi yüzde...