30 / 04 / 2024

banka inşaat kredileri

banka inşaat kredileri

Hayat Varlık'ın CEO'su Hilmi Güvenal, bu yıl içinde bankalardan 1 milyar liralık inşaat sektörü kredilerinden NPL satışı öngördüğünü söyledi...

İnşaatı tamamlanmayan konutların kredileri ne olur?

Ev sahibi olmak için inşaat firması ile anlaşan sonrasında ise bankadan kredi çeken vatandaşlar, inşaatın durması halinde kredi ödemelerini durdurabiliyor.

Rusya'da inşaat malzemelerinin fiyatları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova, inşaat malzemelerinin fiyatlarını değerlendirdi. Nayalya Trunova, "İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” dedi.

Kazakistan'da inşaat sektörü faaliyetlerine izin verilecek!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptığı açıklamada ilk aşamada sanayi, inşaat, ulaştırma işletmelerinin, banka ve halka hizmet merkezlerinin faaliyetine izin verileceğini söyledi.

İnşaatçılar ve bankacılar aynı masada buluşmalı!

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, "İnşaatçı da banka da kol kesecek" başlıklı yazısında, inşaat sektörü ve bankalar arasındaki duruma değindi. 

İnşaat firmalarının banka borçları ertelenmeli!

Prof Dr. Aydın Ayaydın, inşaat firmalarının banka borçlarının ertelenmesi veya bir miktar ek finansman sağlanması gerektiğini ifade etti.  Ayaydın, Mardinli İşadamları Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği etkinliğe konuk oldu.

Takibe düşen inşaat kredileri tutarı 2015'te arttı!

2015 yılı Haziran sonu itibariyle takipteki sektör kredileri, inşaat sektöründe yüzde 31,9, enerji sektöründe yüzde 35,8, tekstil sektöründe yüzde 18,7 artış gösterdi.

Özel sektör inşaat harcamaları 2015'te 1.4 daraldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bu yıl haziran sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla takibe düşen inşaat kredileri tutarı yüzde 31,9 artarak 3 milyar 927 milyon liraya yükseldi.

İnşaat ve enerji sektörleri alarm veriyor!

Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan inşaat ve enerji sektörleri alarm veriyor. BDDK verilerine göre inşaat sektörünün takibe düşen kredileri, son 5 yılda yüzde 233,1 artarak 3 milyar 927 milyon liranın üzerine çıktı.

İnşaat sektörünün takibe düşen kredileri yüzde 233,1 arttı!

Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan inşaat ve enerji sektörleri alarm veriyor. BDDK verilerine göre inşaat sektörünün takibe düşen kredileri, son 5 yılda yüzde 233,1 artarak 3 milyar 927 milyon liranın üzerine çıktı.

1980 yılında inşaat sektörü cazibesini yitirmiş!

1980 yılında inşaat sektörü cazibesini yitirmiş. Maliyetlerde ki artış hızıyla birlikte eskiden konut alabilen dar gelirli vatandaşların konut alamaması, banka faizlerinin arttırılması ve faizci firmaların türümesi sektörünün cazibesini yitirmesine neden

Türkmenistan, Türk inşaat şirketleriyle yeniden yapılanıyor!

Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi.Türk inşaat şirketleri tarafından İnşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının yanı sıra banka, okul ve kreş hizmete açıldı. Bu projelerin toplam maliyetinin 500 milyon dolan geçtiği kaydedildi.

Fikri Işık: Krediler inşaat sektörüne aktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2006 - 2013 döneminde inşaat sektörünün toplam banka kredilerindeki oranının yüzde 6,2'den yüzde 12,3' e çıktığını belirtti...

Fikri Işık: Bankacılar inşaatçıları sanayicilerden daha çok seviyor!

İnşaat sektörünün toplam banka kredilerindeki oranının yükseldiğini, imalat sanayinin kredilerden aldığı payın ise düştüğünü belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Bankacılar inşaatçıları sanayicilerden daha çok seviyor" dedi

banka inşaat kredileri Haberi

banka inşaat kredileri

Bankacılık sektörünün Aralık 2017'de yüzde 2.95 olan takipteki kredi rasyosu Haziran sonunda yüzde 3.02'ye yükseldi. Varlık yönetim şirketi Hayat Varlık'ın CEO'su Hilmi Güvenal, yılbaşından bu yana bankalardan 3.5 milyar TL seviyesinde bir NPL satışı olduğunu, son 12 ayda ise 8 milyar TL'lik satış olduğunu ifade ederek, "NPL satışında bu yılın son çeyreğinin çok hareketli geçeceğini düşünüyorum" dedi. 

Güvenal, "Önümüzdeki dönemde inşaat sektöründen satış görebiliriz. Bir kaç yıldır yarım kalan inşaat projeleri, müteahhitlere verilen krediler var. Yarım kalmış inşaat projeleri dahil inşaat kredilerinin bu sene satılmasını; bu alanda bankalardan 1 milyar TL'lik satış gelmesini bekliyorum." açıklamasında bulundu. 

REUTERS'ta yer alan habere göre, Güvenal, bankaların yeniden yapılandırmalarla uğraştığı için eski kredileri satmasını beklediğini söyledi. 

Güvenal, şu anda inşaat ve enerji dışında sektörel bir sıkıntı...