28 / 04 / 2024

Türkmenistan, Türk inşaat şirketleriyle yeniden yapılanıyor!

Türkmenistan, Türk inşaat şirketleriyle yeniden yapılanıyor!

Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi.Türk inşaat şirketleri tarafından İnşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının yanı sıra banka, okul ve kreş hizmete açıldı. Bu projelerin toplam maliyetinin 500 milyon dolan geçtiği kaydedildi.



Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli BerıilmiıKnmğdotr'un katılımıyla gerçekleşen törende, çoğunluğu Türk inşaat şirketleri tarafından İnşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının yanı sıra banka, okul ve kreş hizmete açıldı. Nata Holding tarafından Atamurat Niyazov Caddesi üzerinde 5M İnşaat, Total İnşaat, Özerli İnşaat, Şahin İnşaat, ERG İnşaat, İlk İnşaat firmaları tarafından inşa edilen konutların toplu açılışı yapıldı. Bu projelerin toplam maliyetinin 500 milyon dolan geçtiği kaydedildi. 


Cadde üzerinde 14 konut, Türkmenistan Devlet Kalkınma Bankası binası, 2 okul ve 2 kreş inşa edildi. 

Sabah saatierinde gerçekleştirilen ve 20 tesisin hizmete açıldığı törene, Devlet Başkanı Berdimuhamedov da katıldı. Berdimuhamedov ve resmi heyet, 2 kilometrelik yolu yürüyerek geçti ve cadde üzerinde inşa edilen konutları inceledi. Türk firmaları tarafından Türkmenistan'ın çeşitli bakanlıklarının siparişi üzerine inşa edilen binaların yeraltı otoparkı, toplumsal törenleri gerçekleştirmek için özel alanı, donanımlı çocuk ve spor sahaları ve birinci katında mağazaları bulunuyor. 


Konutlar, Türkmenistan çeşitli bakanlıkları tarafından kendi çalışanlarına 30 yıl kredi ile dağıtılacak. 

Anadolu


Geri Dön