16 / 05 / 2024

bankaların enerji için kredi vermesi

bankaların enerji için kredi vermesi

Dünya Bankası Kıdemli Enerji Uzmanı Shinya Nishumura, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) enerji verimliliği kapsamında büyük önem verdiklerini belirterek, "KOBİ Enerji Verimliliği' projesini Türkiye'de başlattık" dedi...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi ödemesi yapıyor?

Bankalar tarafından krediler hakkında art arda açıklama yapılmasının ardından vatandaşlar bankaların hangi konuya ne kadar kredi verdiğini araştırmaya başladı. Peki Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi sağlıyor. Detayları haberimizde...

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Enerjideki dönüşüm için yıllık 7 milyar dolar yatırım gerekli!

Türkiye'de, enerji sektöründeki dönüşümünün devamı için 2030'a kadar yıllık ortalama 5,3 ila 7 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğu belirtildi.

Beste Açar, Kayahan’ın mal varlığının tespiti için dava açtı!

Beste Açar, Kayahan’ın mal varlığının tespiti için dava açtığı İpek Açar’la arasındaki buzları eritti. Açar, “Hepimiz birbirimizi seviyorduk. Eski dostlar düşman olmaz” dedi.

Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Martı GYO finansal raporlarının denetlenmesi için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi'ni seçti!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, finansal raporlarının denetlenmesi için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.'nin seçilmesine karar verdi.

Orhangazi'de okul dönüşümleri için yeni dosya hazırlanıyor!

Orhangazi Milli Eğitim Müdürlüğü, okul dönüşümleri için yeni bir çalışma başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir dönüşüm raporu hazırlığına başladı.

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını anlattı. Çetin ''Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız.''dedi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için uzlaşmalar başlıyor!

Okmeydanı’nda 6 mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz” dedi.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

Bayer, Monsanto'yu satın almak için teklifte bulundu!

Alman kimyacılık devi Bayer, dünyanın en büyük tarım ilacı ve genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi Amerikalı Monsanto'yu satın almak için 62 milyar dolarlık teklifte bulundu.

Batman 1472 konutlarının ismi için anket yapılacak!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüs yolu üzerindeki 1472 konut alanının ismi için Batman Emekliler Derneği, anket çalışması yapacak.

bankaların enerji için kredi vermesi Haberi

bankaların enerji için kredi vermesi


Dünya Bankası Kıdemli Enerji Uzmanı Shinya Nishumura, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) enerji verimliliği kapsamında büyük önem verdiklerini belirterek, "KOBİ'ler Türkiye'de büyüme motoru. Bütün işletmelerin yüzde 99'u KOBİ ve istihdamın yüzde 78'i, yatırımların ise yüzde 50'si KOBİ'ler tarafından gerçekleştiriliyor. Ancak bunlar toplam kredilerin sadece yüzde 28'ini alıyorlar" dedi.


33. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen 5. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın "Enerji Verimliliğini Destekleyici Mali Tedbirler, Proje ve Yatırımların Finansmanı" konulu panelinde konuşan Nishumura, Türkiye'de KOBİ'lere enerji verimliliği kapsamında önem verdiklerini söyledi.


KOBİ'lerin Türkiye'de büyüme motoru olduğunu dile getiren Nishumura, "Bütün işletmelerin yüzde 99'u KOBİ ve istihdamın yüzde 78'i, yatırımların ise yüzde 50'si KOBİ'ler tarafından gerçekleştiriliyor. Ancak bunlar toplam kredilerin sadece yüzde 28’ini alıyorlar. Düşünün bu şirketler hizmetlere ve finansmana daha...