08 / 05 / 2024

bankaların gayrimenkul portföyleri

bankaların gayrimenkul portföyleri

Bankaların gayrimenkul portföyleri, borcunu ödeyemeyen vatandaşların borcuna karşılık el konulan taşınmazlarla dolu.

Emekliler için bankaların promosyon yarışı kızıştı! Yapı Kredi promosyonu ne kadar?

Bankalar tarafından emekli aylıkları için verilen yarış giderek kızıştı. Bankaların art arda promosyon tutarlarını açıklamasının ardından en yüksek rakamı kimin verdiği de merak konusu oldu. İşte Yapı Kredi'nin verdiği promosyonla ilgili detaylar...

Vatandaş borç batağına saplanırken Bankaların karı 6 ayda yüzde 400 arttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı verilere göre Haziran ayı sonunda Türk bankalarının aktif büyüklüğü yüzde 27,1 artarak 11 trilyon 713,9 milyar lira olarak hesaplandı. 2022 yılının ilk 6 ayında sektör karını yüzde 400 artırdı.

ABD'li bankaların gelirleri düştü: Kıyamete hazırlanıyorlar

ABD ekonomisinde yaşanan resesyon endişesi, FED'in faiz artırımı için Temmuz ve Eylül'de adım atacağını açıklaması ve beraberindeki gelişmelere paralel olarak ABD'nin önde gelen bankalarının gelirleri düştü. Bankalar olabilecek her şeye karşı hazır oldukları mesajını verdi.

Bankaların konut kredisi faiz oranları Mart 2022! Konut kredisi ödeme planları listesi: Akbank, Halkbank, İş Bankası...

Bankaların konut kredisi faiz oranları, ev almayı düşünen milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Hem kamu bankaları hem de özel bankalar düzenledikleri kampanyalarla vatandaşlara uygun oranlarda kredi imkanı sunuyor. İşte, Akbank, Halkbank ve diğer bankaların konut kredisi faiz oranları...

GYODER Akademi A’dan Z’ye Gayrimenkul Portföy Yönetimi webinarı 3 Şubat'ta!

GYODER Akademi seminerlerini “A’dan Z’ye Gayrimenkul Portföy Yönetimi” eğitimi ile devam ettiriyor. GYODER Akademi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile hayata geçirilen  “A’dan Z’ye Gayrimenkul Portföy Yönetimi” eğitim programına, 3 Şubat Perşembe günü start verilecek. 

Dev bankaların son dakika Bitcoin tahminleri!

Bitcoin'deki sallantı sürerken, Goldman Sachs, JPMorgan ve Bank of America'nın uzun vadeli tahminlerindeki iyimser hava devam ediyor. Peki dev bankaların son dakika Bitcoin tahminleri ne oldu?

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Fitch Ratings, yeni açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduatlarının kurda oluşturduğu düşüşün devam etmesi durumunda bunun Türk bankaları için pozitif olacağına dikkat çekti. Fitch, Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunun da altını çizdi. 

ABD'de bankaların kripto para faaliyetlerinde izin şartı!

Yaşanan son gelişmelere göre, ABD Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), yaptığı son açıklamada, ülkede yer alan bankaların son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paraları kapsayan belli faaliyetlerde bulunmadan önce yazılı izin almaları gerektiğini kaydetti.

Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti!

Kamu ve özel bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesi ile birlikte bankaların faiz oranlarının değişip değişmediği merak ediliyor...

Bankaların güncel konut kredisi faizlerinde son durum ne?

Kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisinin ardından gözler özel bankalara çevrildi. Peki bankaların güncel konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kurumların gayrimenkul satışındaki KDV istisnası neleri kapsıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarları Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü yazılarında kurumların gayrimenkul satışlarındaki KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak'ın kaleme aldığı 'Kurumların gayrimenkul ve iştirak hisselerinin satışında KDV istisnası' başlıklı yazı...

Bankaların konut kredisi faizlerinde son durum ne?

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirim yapıldı. Ev alacak kişiler uzun zamandır bekledikleri indirim haberini duyunca, bankaların faiz oranlarını araştırmaya başladı. Peki en uygun konut kredisi hangi bankada? İşte banka banka faiz oranları ve aylık taksit hesaplama...

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

bankaların gayrimenkul portföyleri Haberi

bankaların gayrimenkul portföyleri

Banka borcunu ödeyemeyen yüzlerce vatandaşın krediyle aldığı konut, villa, dubleks, arsa, tarla ve fabrikalar bankalar tarafından açık artırmayla satılıyor.

Satılık ilanları incelendiğinde durumun ne kadar kötü olduğu görülebiliyor. Sadece beş bankadan 3 bin 600 konut, 1.450 iş yeri ve yaklaşık 2 bin arsa satışta. İlanlarda bedeller piyasa fiyatına göre yüzde 20 daha ucuz tutuluyor. 


İlanlara bakıldığında Sultangazi’de 180 bine daire bulmak mümkün. Ayrıca Antalya’da 225 bine dubleks, Balıkesir’de 300 bin liraya depolama alanlarıyla birlikte zeytinyağı fabrikası, Denizli’de 2 bin 750 liraya 2 bin 861 metrekare tarla da var. 


Bankaların İstanbul’daki ilanları incelendiğinde ise Esenyurt, Beylikdüzü, Kartal, Pendik, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sultangazi, Sarıyer, Sancaktepe, Ümraniye, Silivri, Küçükçekmece’de ağırlık kazandığı görülüyor. Banka ilanıyla İstanbul'da satılan konutlarda 70 bin liraya ev sahibi olmak mümkün. 


Türkiye Bankalar Birliği'nin...