02 / 05 / 2024

ABD'li bankaların gelirleri düştü: Kıyamete hazırlanıyorlar

ABD'li bankaların gelirleri düştü: Kıyamete hazırlanıyorlar

ABD ekonomisinde yaşanan resesyon endişesi, FED'in faiz artırımı için Temmuz ve Eylül'de adım atacağını açıklaması ve beraberindeki gelişmelere paralel olarak ABD'nin önde gelen bankalarının gelirleri düştü. Bankalar olabilecek her şeye karşı hazır oldukları mesajını verdi.



ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase ve Morgan Stanley'nin bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği net kar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş gösterdi.

ABD'li yatırım bankalarından JPMorgan Chase ve Morgan Stanley, nisan-haziran dönemine ilişkin bilançolarını açıkladı.

JPMorgan Chase'ten yapılan açıklamaya göre, kurumun bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 28 azalarak 8,6 milyar dolara geriledi. Banka, 2021'in ikinci çeyreğinde 11,9 milyar dolarlık net kar açıklamıştı.

Kurumun hisse başına karı da bu yılın ikinci çeyreğinde 2,76 dolara düştü. Bankanın hisse başına karı, geçen yılın aynı döneminde 3,78 dolar seviyesindeydi.

JPMorgan Chase'in 2022'in ikinci çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 artarak 30,7 milyar dolar oldu. Banka, 2021'nin aynı döneminde 30,5 milyar dolar gelir elde etmişti.

"HER ŞEYE HAZIRIZ" MESAJI

JPMorgan Chase Üst Yöneticisi Jamie Dimon, bankanın ikinci çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin büyümeye devam ettiğini, hem iş piyasası hem de tüketici harcamalarının sağlıklı kaldığını belirtti.

Jeopolitik gerilim, yüksek enflasyon, azalan tüketici güveni, faiz oranlarının ne kadar yükseleceğine dair belirsizlik ve niceliksel sıkılaşma ile bunların küresel likidite üzerindeki etkilerinin Rusya-Ukrayna savaşının etkileriyle birleşerek küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğine dikkati çeken Dimon, olabilecek her şeye hazır olduklarını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön