02 / 05 / 2024

bankaya haciz

bankaya haciz

Çektiği kredilere ödediği dosya masrafları için bankaya icra takibi başlatan Mehmet Kodalak, ihtarlara rağmen alacağını tahsil edemeyince, Türkiye hukuk tarihinde ilk kez bir bankaya haciz işlemi gerçekleştirildi.

Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton’a haciz şoku!

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından olan Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton’a, hissedarı oldukları Alvimedica’nın bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle haciz kararı geldi...

Haciz işlemi nasıl başlatılır?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile borcun tahsil edilmesi için başvurduğu işleme haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl başlatılır?

Eve haciz gelirse ne alırlar?

Haczin gerçekleşebilmesi için alacaklının İcra müdürlüklerine talepte bulunması gerekiyor. Ödeme emrine rağmen borç ödenmezse hacze gidiliyor. Peki, eve haciz gelirse ne alırlar?

Haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Cumhurbaşkanlığı Konutu arsasına haciz mi geldi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin alacaklıları, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na verilmek üzere Maliye ile trampa edilen (değiş-tokuş) Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) 8 bin 406 metrekarelik arsanın üzerine haciz koydurdu.

Mardan Palace Otel'e haciz kararı çıktı!

Milyonlarca dolar borcu sebebiyle icradan satışa çıkarılan Mardan Palace için bu kez de 2,2 milyon TL'lik başka borç için haciz kararı çıktı.

Mardan Hotel'e haciz kararı geldi!

Antalya Mardan Palace Hotel için bir firmaya olan 2.2 milyon TL'lik borç nedeniyle haciz kararı çıktı. Mardan'ın borçları nedeniyle icra dairelerinde toplam 67 dosya bulunuyor.

Mardan Palace'a haciz!

Antalya’nın Kundu bölgesinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen ve 2010 yılında ’Turizmin Oscarları’ olarak da adlandırılan Palace Hotel’a haciz kararı verildi.

Mardan Palace Hotel'e haciz kararı!

Mardan Palace Hotel için bir firmaya olan 2.2 milyon TL ’lik borç nedeniyle haciz kararı çıktı.

Bodrum Club Flipper'a haciz geldi!

Bodrum'un ünlü tesisinde haciz gerginliği yaşandı. Yaklaşık 25 yıl önce Yalıkavak Mahallesi'nde faaliyete başlayan, 3 yıl önce devre mülk ve devre tatil olmak üzere 2 bölüme ayrılan Club Flipper'da haciz işlemi gerçekleştirildi.

Club Flipper'a haciz şoku!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Club Flipper devre mülk sitesinin yönetimine ödenmeyen borçları nedeniyle ikinci kez haciz geldi. Haciz edilecek olan jeneratör ise gerginliğe neden oldu.

Vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Haciz, borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul malları ile gayrimenkullerinden, alacak ve haklarından vergi borçlarına yetecek miktarı tahsil dairesince yapılıyor. Peki, vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Evime haciz geldi ne yapmalıyım?

Haciz ile borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konuluyor. Peki, evime haciz geldi ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı..

bankaya haciz Haberi

bankaya haciz

Bir bankadan çektiği 4 ayrı krediye ödediği dosya masraflarının toplamının iadesi için mahkeme aracılığıyla icra takibi başlatan, bu takibin kesinleşmesine ve yapılan resmi ihtarlara rağmen alacağını tahsil edemeyen vatandaş, borcunu ödemeyen bankaya haciz işlemi gerçekleştirdi. 


Söz konusu bankanın Avcılar şubesinden 11 Mart 2008'de 70 bin liralık konut kredisi çeken Mehmet Kodalak, aynı bankanın merkez şubesinden 6 Aralık 2010'da ve 29 Ocak 2013'te, İkitelli şubesinden de 3 Temmuz 2014'te bireysel tüketici kredisi çekti. Bu krediler için banka, "dosya masrafı" adı altında Kodalak'tan 2 bin 213 liralık kesinti yaptı. 


Çektiği 4 ayrı kredi için söz konusu masrafı ödeyen Kodalak, mahkemelerin dosya masrafı tahsillerinin tüketicilere iade edilmesi kararlarını görmesi ve dosya masraflarının bankalar tarafından tahsil edilemeyeceği haberlerini okumasının ardından, kendisinden tahsil edilen masrafların iadesini...