29 / 04 / 2024

banliyö zammı

banliyö zammı

Kamuoyu, İETT'nin yaptığı zammı konuşurken asıl büyük zammı İstanbul'da hizmet veren banliyo trenleri yaptı. Banliyo ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı

Pendik-Halkalı banliyö hattı meclis gündeminde!

Pendik-Halkalı banliyö hattının açılış tarihi meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, hattın açıklanan tarihte hizmete alınıp alınamayacağını sordu...

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın yüzde 94'ü tamamlandı!

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında devam eden çalışmalar tamamlanıyor. 2013 yılından beri proje kapsamında çalışmaların yüzde 94'ü tamamlandı.

İstanbul Banliyö Hattı'nın açılışı 2019'a kaldı!

İstanbul'un banliyö treninin açılışı tekrar ertelendi. Beş senedir gelmeyen trenin açılışı 2018 yıl sonu olarak açıklanmışken 2019'a kaldı.

Konut kira zammında yüksek oran kurnazlığına dikkat!

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat İzzet Doğan, konut kiracılarını kira zammında "yüksek oran" kurnazlığına karşı uyardı...

7 soruda yeni kira zammı hesaplaması!

3 yıllık Yeni Ekonomi Programı kapsamında emlak, gayrimenkul sektörüne yönelik önemli düzenlemeler yapıldı. En önemli düzenlemelerden biride kira hesaplamasındaki değişiklik. Peki Yeni Ekonomi Programı ile kira zammı nasıl hesaplanacak?

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Yeni Ekonomi Programı'nda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Yeni Ekonomi Programı kapsamında yer alan tedbir maddesi ile kira zammı üst sınırı ÜFE ile değil, TÜFE ile belirlenecek. Peki, yeni düzenlemedeki bu değişiklik kira zamlarını nasıl etkileyecek?

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın yüzde 92'si tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın yüzde 92'sinin tamamlandığını açıkladı. Turhan, projenin yıl sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Kira zammı hesaplaması nasıl olacak 2018?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı'na göre kira zammı hesaplaması nasıl olacak 2018?

Kira zammında yasal oran 2018!

Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) gereğince kira zammı hesaplamasında kullanılan enflasyon oranı değişiyor. Peki, kira zammında yasal oran 2018..

İstanbul Banliyö Hattı yıl sonunda açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Banliyö Hattı'nın açılış tarihini verdi. Turhan, projeyle ilgili olarak "Yıl sonunda bu projeyi İstanbulluların hizmetine sunacağız" açıklamasında bulundu.

Kira zammı ÜFE yerine TÜFE'ye göre hesaplanacak!

Yeni Ekonomi Paketi'nde yer alan enflasyon tedbirleri gereğince, artık kira zammı ÜFE yerine TÜFE'ye göre hesaplanacak..

Kira zammı neye göre hesaplanacak 2018?

Kira sözleşmesi yenilenen kiracıya yapılan zam hesaplamasında formül değişiyor. Peki, kira zammı neye göre hesaplanacak 2018?

banliyö zammı Haberi

banliyö zammı



Kamuoyu geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İETT'nin yaptığı yüzde 5 ile jeton fiyatlarına yapılan fahiş zammı konuşuyor. Ancak bu tartışmalar sürerken asıl zam, banliyö tren seferlerinin ücretlerine yapıldı.


Sirkeci-Halkalı ve Haydarpaşa-Pendik arasında sefer yapan banliyo tren ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. Banliyo tren ücretlerinin fiyatı tek yön 2 TL olan fiyatlandırması, 3 TL'ye yükseltildi.


Yüzde olarak gerçekleştirilen fiyat artışı, Eylül ayı başından uygulanmaya konuldu.


Kaynak:...