28 / 04 / 2024

baraj doluluğu

baraj doluluğu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş barajlardaki doluluk oranının yüzde 95'lere geldiğini belirtti. İstanbul barajları dün yüzde 94.3'lük doluluk oranıyla en dolu seviyesini yakalamıştı.

İSKİ açıkladı! Yağan sağanaklar İstanbul'un barajlarında doluluğu yükseltti...

İstanbul'a su sağlayan barajlar son günlerde yağışlarında artması ile 11 milyon 931 bin metreküp su alırken, doluluk oranı ise yüzde 17,08'e kadar çıktı. İşte ayrıntılar...

Kırmızı alarm! Son 9 senenin en düşük su oranı: İstanbul'da barajların doluluğu yüzde 40,33'e düştü...

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk, 7 gün içinde yüzde 1,7 düşerek yüzde 40,33 olarak ölçüldü. Peki, hangi barajda ne kadar su kaldı? İşte detaylar...

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Telefonda yavaşlama ve donma sorunlarına yol açan hafıza doluluğu sorunu en fazla iphone telefonlarda yaşanıyor. Peki telefonunuzun hafızasını nasıl temizlersiniz? İşte püf noktaları…

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

100 yer altı barajı inşa edilecek! 

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

Karamürsel İhsaniye Barajı'nda sona yaklaşılıyor!

Kocaeli'de inşa edilen Karamürsel İhsaniye Barajı'nın yapımı devam ediyor. Sona yaklaşılan barajın yüksekliği 69 metre, uzunluğu 203 metre olacak.

Iğdır Ünlendi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Doğu Anadolu'nun en önemli baraj projelerinden biri olan Ünlendi Barajı'nın büyük bir bölümü tamamlandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Veysel Eroğlu: 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz!

Bakan Eroğlu Balıkesir'de: "Burada bizim şu anda işletmede 22 tane barajımız var, 33 tane daha inşa edildi. Dolayısıyla baraj ve göletlerin toplam sayısını 87'ye yükselteceğiz, 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz." dedi.

Limak, inşaatı durdurulan Çetin Barajı'na talip oldu!

Limak Enerji, Norveçli Statkraft'ın 2011'de yapımına başlayıp geçen sene sonunda inşaatını durdurduğu Çetin Barajı'na talip oldu.

Adıyaman Çetintepe Barajı'nın inşaatı 2018'de bitecek!

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 üzerinde olduğu Çetintepe Barajı'nın temelden yüksekliğinin 116 metre olduğunu ve 12 Milyon M3 dolgu hacmine sahip olduğunu belirtti. Erin, Barajın 2018 yılında bitirilmesi öngörülüyor'' dedi.

baraj doluluğu Haberi

baraj doluluğu

Kadir Topbaş, "Bir taraftan barajlarımızın dolduğunu yüzde 95'lerin üzerine çıktığını ifade etmek istiyorum. Hatta bazı noktalarda baraj kapaklarını açmak durumunda kaldık. Bunu da bir bereket olarak değerlendirmek lazım" dedi. İstanbul barajları dün yüzde 94.3'lük doluluk oranıyla son dört yılın en dolu seviyesini yakalamıştı.



Kadir Topbaş ise vatandaşların ulaşımda aksaklıklar yaşamaması için toplu taşıma araçlarında sefer sayılarını artırdıklarını söyledi. Vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları yönünde uyarılarda bulunan Topbaş "Bu yoğun ve baskın, zaman zaman görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştü tipi halinde vatandaşlar mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Hatta gerek duyulmadığı müddetçe dışarıya çıkmamalarını özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.



DÜNDEN BUGÜNE 850 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Topbaş, dünden bugüne İstanbul'da 850 kaza meydana geldiğini ifade etti. Topbaş, "850 trafik kazasının meydana getirdiği...