04 / 05 / 2024

Baraj seviyelerindeki artış sürüyor

Baraj seviyelerindeki artış sürüyor

Türkiye'nin dört büyük kentinde içme suyu barajlarındaki su seviyeleri artıyor. İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'da yüzde 96,3, Ankara'da yüzde 26, İzmir'de yüzde 68,1 ve Bursa'da yüzde 81,5 doluluk oranı gözlendi.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Mersin Alaköprü Barajı Sulaması projesi 7 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:-"Mersin Anamur Alaköprü Barajı Sulaması Projesi ile toplam 7 bin 525 kişiye ilave istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak" dedi.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 58'e ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda yaklaşık üç ay önce 532 metre civarında olan su kotu 536 metreye ulaştı, doluluk oranı ise yüzde 15 artışla yüzde 58 oldu.

Akhisar'a baraj inşa edilecek!

Akhisar’ın uzun yıllardır ümitle beklediği proje artık gerçekleşiyor. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir`den, Akhisar için uzun yıllar önce sözü verilen ancak bugüne kadar gerçekleştirilemeyen Gürdük barajı ile ilgili sevindiren haber geldi.

İstanbul baraj doluluk oranları 16 Mart 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre, kente su sağlayan ve toplam 863 milyon 770 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip barajlardaki mevcut su hacmi de her geçen gün artıyor. İşte İstanbul baraj doluluk oranları 16 Mart 2015....

Beydağ Barajı'nda doluluk oranında artış yaşandı!

İzmir'in Beydağ Barajı'ndaki su miktarı yağışlı geçen mevsimle birlikte iki aylık süreçte 30 milyon metreküplük artış gösterdi. Aralık ayı sonlarında 79 milyon metreküp olan su miktarı 109,2 milyon metreküpe ulaştı.

Baraj seviyelerindeki artış sürüyor!

Türkiye'nin dört büyük kentinde içme suyu barajlarındaki su seviyeleri artıyor. İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'da yüzde 96,3, Ankara'da yüzde 26, İzmir'de yüzde 68,1 ve Bursa'da yüzde 81,5 doluluk oranı gözlendi.

Baraj doluluk oranları 12 Ocak 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgilere göre barajlardaki mevcut su hacmi artıyor. İstanbul barajlarının doluluk oranları 12 Ocak 2015 tarihi itibari ile 76.05'e ulaştı. İşte baraj doluluk oranları 12 Ocak 2015...

Kars Barajı sulama iletim hattı sayesinde tarım arazileri suya kavuşacak!

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan, Kars Barajı sulama iletim hattı sayesinde 475 bin 780 dekar tarım arazisi suya kavuşacak ve milli ekonomiye yıllık 105 milyon 194 bin lira gelir artışı sağlanacak

Öğrenciler Namazgah Barajı'nı gezdi!

İSU Genel Müdürlüğü ile İzmit Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında su bilincinin artırılması için İzmit Merkez Rahmet Camii Yaz Kuran Kursu öğrencileri Kandıra Namazgah Barajı'nı gezdi.

Bursa'da Devecikonağ Barajı kapasite artışı için halk toplantısı düzenlenecek!

Bükköy Madencilik Turizm İnş. Elek. Üretim. San. Tic. ve Tic. A.Ş tarafından Bursa İli, Mustafakemalpaşa İlçesinde Devecikonağ Barajının kapasite artırımı için 20 Ağustos'ta halk toplantısı düzenlenecek.

Kamil Porsuk: Yiğitler Barajı'nın yatırımına başlanması gerek!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk, sanayicinin artık bin metreden su almak zorunda kaldığına işaret ederek 21 yıldır yapılması planlanan Yiğitler Barajı yatırımına başlanması gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki barajın çalışmalarına başlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yetkili firmaya yer teslimi yapılan Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki barajın çalışmalarına başlandı. Çay halkının yıllardır özlemle beklediği fakat bir türlü kavuşamadığı baraj hayali artık gerçek oldu...

Baraj seviyelerindeki artış sürüyor Haberi

Baraj seviyelerindeki artış sürüyor

Türkiye'nin dört büyük kentinde içme suyu barajlarındaki su seviyeleri artıyor. 


İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'da yüzde 96,3, Ankara'da yüzde 26, İzmir'de yüzde 68,1 ve Bursa'da yüzde 81,5 doluluk oranı gözlendi.


Barajlarda, geçen ay İstanbul'da yüzde 85,3, Ankara'da yüzde 21,8, İzmir'de yüzde 62,1 ve Bursa'da yüzde 79,1 doluluk oranı görülmüştü.


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ekim 2014-26 Şubat 2015 arasında, Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 11,9 ve 2014 yılına göre de yüzde 78,8 oranlarında artış yaşandı.


Yağışlara rağmen İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki içme suyu amaçlı barajların mevcut hacimleri, toplam aktif hacimlerinin altında seviyelerde kaldı. İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'dakilerin 877, Ankara'dakilerin bin 392,7, İzmir'dekilerin 298,8 ve Bursa'dakilerin 65,2 hektometreküp toplam aktif hacmi bulunurken, bu yıl...