29 / 04 / 2024

Kamil Porsuk: Yiğitler Barajı'nın yatırımına başlanması gerek!

Kamil Porsuk: Yiğitler Barajı'nın yatırımına başlanması gerek!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk, sanayicinin artık bin metreden su almak zorunda kaldığına işaret ederek 21 yıldır yapılması planlanan Yiğitler Barajı yatırımına başlanması gerektiğini söyledi




Kemalpaşalı sanayiciler geleceklerini tehdit eden su sorununa dikkat çekerek çevre bilinci ile bölgedeki sorunun çözümünü istedi. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk, sanayicinin artık bin metreden su almak zorunda kaldığına işaret ederek 21 yıldır yapılması planlanan Yiğitler Barajı yatırımına başlanması gerektiğini söyledi. Kemalpaşa Ramada Otel'de, bölgeye bugüne kadar hizmet veren 40 müteşebbis heyet üyesi için düzenlenen vefa toplantısında konuşan KOSBİ Başkanı Porsuk bölgelerini tanıtmak için kısa bir sunum yaptı.  İzmir  Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan'ın da katıldığı toplantıda sanayiciler sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ise sorunların çözümü için çalışacağı sözünü verdi. 

Toplantıya EBSO başkanlıkları da yapmış olan Murat Demirer, Atıl Akkan, Tamer Taşkın, Mehmet Tiryaki başta olmak üzere geçmiş dönemde müteşebbis heyette çalışan sanayiciler katıldı. 


"Baraj için hazırız"

Kemalpaşa'daki sanayicilerin su sorunu yaşadığını, bunun gelecek yıllarda daha da artacağını dile getiren Porsuk, bunun için çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Porsuk, "Gelecekte su sıkıntısı yaşanmaması için şimdiden tedbirlerimizi almalıyız. Bölgede yıllardır yapılması planlanan Yiğitler Barajı bir türlü yapılamıyor. Daha önce DSİ ile proje çalışmaları yapıldı. Valilik ve büyükşehir belediyesi ve sanayiciler olarak hep birlikte barajı kurmaya hazırız" dedi. Sanayiciler toplantıda ayrıca doğalgaz, hafif raylı sistem, itfaiye alanı, toplu konut konularındaki isteklerini de sıraladılar. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak bütün sorunları not aldığını belirterek çözüm için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Bölgedeki su sorununun çözümü için gerekli çalışmaların hızlandırılacağının altını çizen Toprak, "Sanayiciler ülkeye katma değer kazandırıyor, istihdam sağlıyor. Bu nedenle sanayicilerin sorunlarına duyarlıyım. Bu toplantıda da sorunları dinledim. Çözüm noktasında gerekli girişimlerde bulunacağım" diye konuştu




Yeni Asır


Geri Dön